Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Australian Silky Terrier

Australian silky terrier er en lille hund med en lang, glat og silkeagtig pels, som er delt i en midterskilning ned langs ryggen. Det er en glad og livlig hund, som sjældent egner sig til skødehund. I stedet ynder den at jage mus og rotter, hvilket den oprindeligt blev fremavlet til. Australian silky terrier er en fremragende familiehund, som elsker børn. Men den kræver en fast og kærlig opdragelse.

Adfærd og væremåde
Australian silky terrier er små energibundter, som har brug for en vis mængde motion, for at kunne falde til ro. Det er en intelligent hund, som er ivrig efter at lære nyt og forholdsvis let at træne lydighed med. Det er vigtigt at socialisere en silky terrier helt fra hvalp, da dens terrier sind ellers kan volde problemer

Hunderacens historie
Australian silky terrier stammer, som navnet antyder, fra Australien. Det er en krydsning mellem den australske terrier, yorkshire terrieren og en dandie dinmont terrier. Australian silky terrier blev opdrættet til at holde muse- og rottebestanden nede samt holde slanger og andre krybdyr på væk fra immigranternes huse.

Udseende, pelspleje og helbred
Australian silky terrier er en lille, kompakt og kortbenet terrier med opretstående v-formede ører. Halen er højt ansat og bæres rejst. Hovedet er moderat langt med små runde og mørke øjne. Silky terrier er lidt længere end de er høje.

Australian silky terrier er 23-26 cm høje og vejer 3,5-5,5kg.

Australian silky terriers kendetegn er deres lange silkebløde grå og hvide eller blålige og brune pels. Denne er delt i midterskilning ned langs ryggen. Det er vigtigt at børste pelsen dagligt, hvis den skal bevare sin silkebløde udstråling. Derudover skal den flere gange om året til frisør og klippes. Håret i ansigtet klippes regelmæssigt.

Det er generelt en sund hund, men som med andre terrier kan der forekomme tand- og tandkødsproblemer. Desuden er det vigtigt at vaske den med shampoo regelmæssigt, da den ellers kan lide af hudproblemer.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Elsker at lege med bold
 • Skal motioneres tilstrækkeligt for at falde til ro
 • Kræver dybt engagement fra dens ejere
 • Er meget glad for børn
 • Graver huller i haven
 • Kan anvendes som vagthund, da den gør højlydt når der kommer besøg

Har du en Australian Silky Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 13.000 kr

  Tævehvalp disponibel. Flytteklar 23/10. Mor er Mimosa del Colle Degli Ulivi. Muliti champion og mellem sine mange titler også junior Europa vinder 13 og Europa Vinder 16. Far er Bella ...

 • 4.000 kr

  De er nu 12 uger gamle. Begge forældre er sundhedsprøvede Hvalpe vil være: * Kc Registreret med 5 generations stamtavle * microchipped * dewormed og defleated * dyrlægen kontrolleres * 5 uger gratis forsikring

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper