Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Australian Shepherd

Egenskaber: , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Australian shepherd er, trods navnet, en amerikansk hunderace. Det er en fremragende hyrdehund, som forbliver hvalpet hele sit liv, men kan sagtens agere vagthund. De fungere rigtig godt med børn, da de elsker at lege. Den er ligeledes fremragende til agility og lydighedstræning.

Adfærd og væremåde
Australian shepherds er modige og energiske hunde. De egner sig godt som arbejdshunde og familiehunde, da de er yderst loyale og vil gøre alt for at behage deres ejer. De trives ikke indendørs dagen lang, men har brug for rigeligt med motion og aktivering. Det er vigtigt at socialisere dem tidligt, da de ellers kan udvikle uønsket opførsel over for andre dyr og mennesker. I arbejdet som hyrdehund, er australian shepherd aggressiv, men over for mennesker er den sød og kærlig.

Australian shepherd er en intelligent hunderace, som knytter sig tæt til sin ejer. Det gør den let at træne og det anbefales, at man anvender klikkertræning og blide metoder overfor hunden.

Hunderacens historie
Australian shepherds stammer fra USA og ikke Australien som navnet antyder. Denne forvirring skyldes, at det var Australske immigranter, som oprindeligt kom fra Europa, der medbragte deres hyrdehunde til USA. Racen blev dernæst krydset med amerikanske hyrdehunde, og sandsynligvis også collien, og blev internationalt anerkendt i 1996.

Australian shepherds er alsidige og har været anvendt til mange forskellige formål som f.eks. politihund, narkohund, vagthund og jagthud.

Udseende, pelspleje og helbred
Australian shepherd er en mellemstor, robust og stærk hund. Den har træk, som minder om border collien. Øjnene er ovale og kan have mange farvekombinationer. Ørerne sidder højt og er v-formede og hænger ned. Pelsen fås i mange forskellige farver og er mellemlang, let bølget og vandafvisende. Den kræver minimal pelspleje. Blot en grundig gennembørstning en gang imellem. Den fælder gennemsnitligt.

Australian shepherd er 52-58 cm og vejer 25-29 kg. Gennemsnitlig levealder er 12-15 år.

Australian shepherds med farvekombnationen merle har en genetisk fejl, som gør at de kan være blinde eller døve. Ligeledes kan de lide af andre genetiske sygdomme f.eks. øjenproblemer, og så kan de være følsomme overfor medicin.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Livlig og energisk arbejdshund
 • Ikke egnet til at bo i lejlighed
 • Racen kaldes ’aussie’ i daglig tale
 • Der findes to varianter af racen: en arbejdshund og en familieorienteret hund
 • Kan have to forskelligfarvede øjne
 • Kræver meget motion

Har du en Australian Shepherd? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper