Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Anatolsk Hyrdehund
Vurder denne hunderace:
Anatolsk Hyrdehund Gennemsnit: 3.5/5 (2 stemmer)

Anatolsk hyrdehund er en af verdens største hunderacer. På trods af navnet, er det ikke en hyrdehund, på samme måde som en collie. I stedet har den fungeret som fårehyrdens vagthund. Nutidens race er stadig meget beskyttende over for familien og tillader ikke fremmed indtrængen ind på dens territorium. Den kræver meget motion og trives bedst under frie vilkår f.eks. i en stor indhegnet have.

Adfærd og væremåde
Den anatolske hyrdehund er intelligent og forholdsvis let at træne. Dog er det ikke en hund for førstegangsejere. Det er vigtigt, at ejeren udviser lederskab fra dag et, da hunden ellers vil dominere. Deres instinkt til at ville beskytte familien, kan volde problemer over for gæster, hvis ejeren ikke fremstår som boss. Den agerer beskytter over for familiens børn, men kan pga. størrelsen komme til at vælte dem omkuld, hvorfor konstant opsyn er vigtigt.

En anatolsk hyrdehund er længe om at blive voksen. Først som fireårig, er den fuldt udvokset mentalt. Hvis de bor indendørs, skal man forberede sig på gøen, specielt om natten. Den kræver meget motion, bestemt opdragelse og tidlig socialisering, hvis den skal kunne fungere i en familie.

Hunderacens historie
Anatolsk hyrdehund stammer fra Tyrkiets anatolske højland, hvor fårehyrder brugte dem som vagthunde og kamphunde. Og de var ikke bange for at tage kampen op mod ulve og andre rovdyr.

Anatolsk hyrdehund er tæt beslægtet med Kangal hunden. Nogle mener sågar, at det der den samme race. I 1970 blev vestlige opdrættere interesseret i racen og i 1995 blev racen registreret hos den amerikanske kennelklub.

Udseende, pelspleje og helbred
Anatolsk hyrdehund er en stor og kraftfuld vagthund. Den er slank og adræt og har et stort og stærkt hoved, som er velproportioneret i forhold til den lange krop. Snuden er sort og øjnene er mørkebrune. Ørerne er små og v-formede og er ofte mørkere, muligvis sorte i farven, og hænger ned. Den har lange slanke ben og et dybt bryst. Halen er lang og ofte båret hængende eller i vandret position med en krumning.

Pelsen er kraftig og har to lag. Oftest er den hvidbrun, også kaldet fawn, med sort maske. Kræver minimal pelspleje. Blot børstning de to gange om året, hvor den fælder mest.

Anatolsk hyrdehund er 71-81 cm og vejer 45-68 kg.

Generelt en sund hund, som på trods af dens store størrelse sjældent lider af hofteledsdysplasi. De er ømtålelige over for bedøvelse og har et svagere immunforsvar en andre hunde, så behøver måske ekstra vaccinationer.

Hvad du bør vide om hunderacen

 • Kan ikke bo i en lejlighed
 • Mistænkelig over for fremmede
 • Egenrådige og stædige
 • Kræver meget motion og kan forekomme utroligt legesyge
 • Ikke velegnet til førstegangsejere

Har du en Anatolsk Hyrdehund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper