Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Amerikansk Vandspaniel

Amerikansk vandspaniel er en mellemstor hund med en brun, krøllet tolags pels. Det er en fremragende jagthund, som samtidig er en fortræffelig svømmer. Den stammer fra USA og er staten Wisconsins varemærke. Det er en sjælden race og findes sandsynligvis ikke i Danmark. Det er en meget aktiv hund, som trives bedst med meget motion. Samtidig er det en fremragende familiehund.

Adfærd og væremåde
Amerikansk vandspaniel er en venlig og hårdfør vandelskende hund. Det er ikke den hurtigste svømmer, men den viser stor udholdenhed. Den er særdeles intelligent og let at træne. Den anvendes især til jagt på fugle og kaniner, men er samtidig en fantastisk vagthund og familiehund som fungerer godt sammen med børn.

Træningen skal være bestemt, men kærlig. Amerikansk vandspaniel skal ligeledes socialiseres tidligt, så den ikke udviser aggressiv adfærd som voksen. Den elsker at være midtpunkt, men kan også underholde sig selv. Det er dog vigtigt at den får rigeligt med motion hver dag, da den ellers vil gø eller virke hyperaktiv.

Hunderacens historie
Amerikansk vandspaniel stammer fra USA, men det vides ikke præcis hvilke racer den er fremavlet fra. Dog menes irsk vandspaniel, vandspaniels og curly coated retrievere at indgå i racen.

Racen opstod i slutningen af 1800-tallet og blev anvendt som allround jagthund, da den var i stand til at jage i vand, på land og fra både. Den blev først registreret af den amerikanske kennelklub i 1940.

Udseende, pelspleje og helbred
Amerikansk vandspaniels mest karakteristiske træk er dens lange ører, som er dækket med krøller. Dens hoved er bredt og forholdsvist langt, men velproportioneret i forhold til resten af kroppen. Benene er medium lange. Snuden er sort eller brun afhængig af pelsens farve, som kan variere fra lysbrun til mørk chokolade brun. Pelsen er enten bølget eller decideret krøllet. Der kan forekomme hvide aftegninger på brystet og poterne.

Amerikansk vandspaniel er 36-46 cm høj og vejer 11-20 kg.

Overordnet pelspleje består i to gange børstning ugentligt. Da pelsen er olieholdig, er det vigtigt ikke at anvende shampoo for ofte. Amerikansk vandspaniel fælder ikke meget, men lugter stærkt af hund. Den kan være tilbøjelig til at lide af hudproblemer. Gennemsnitlig levealder er 12-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Intelligent og let at træne
 • Kræver meget motion
 • Kan bo i en lejlighed, såfremt de motioneres tilstrækkeligt
 • Nogle amerikanske vandspaniels snorker
 • Fantastisk svømmer

Har du en Amerikansk Vandspaniel? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper