Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Amerikansk Staffordshire Terrier

Egenskaber: , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:

Vurder denne hunderace:
Amerikansk Staffordshire Terrier Gennemsnit: 4.9/5 (34 stemmer)

Amerikansk staffordshire terrier, i daglig tale kaldet amstaff, er en muskuløs og selvsikker race. Det er en venlig familiehund, men den kan i visse tilfælde virke truende over for fremmede. Amstaffen forveksles ofte med den mere aggressive pit bull terrier, da de udseendemæssigt minder meget om hinanden. Amstaffen er en meget adræt og stærk hund, som kræver meget motion.

Adfærd og væremåde
Amstaffen er en intelligent hund, som er meget loyal over for sin familie. Den er kærlig og ønsker altid at adlyde sin ejer. Den er god til børn og meget livlig. Samtidig er det en modig hund, som ikke er bange for at tage kampen op mod trusler mod familien. Den vil slås til døden, hvis den bliver provokeret tilstrækkeligt. Amstaffen kan vise aggressiv adfærd over for andre hunde, så det er utroligt vigtigt at socialisere den, mens den er hvalp.

Ejeren af en amstaff skal udvise autoritet og sætte klare regler under træningen. På den måde bliver man den lykkelige ejer af en meget kærlig og glad familiehund.

Hunderacens historie
Amstaffen stammer fra USA, hvor man importerede staffordshire bulldog terrier fra England, som skulle anvendes til hundekampe. Man fremavlede langsomt en stor, kraftig og frygtindgydende race, som klarede sig godt i kamp. Det var dog samtidig vigtigt, at de var venlige over for mennesker.

Da hundekampe blev ulovlige, begyndte man i stedet at avle efter andre karaktertræk end aggression. Og det lykkedes amerikanerne at fremavle den venlige, kærlige og pålidelige hund vi kender i dag. De aggressive gener, blev desværre vedligeholdt i pit bull terrieren, som amstaffen ofte forveksles med.

Udseende, pelspleje og helbred
Amstaffen er en mellemstor hund, som er utrolig muskuløs og adræt på samme tid. Den har et bredt hoved med en mellem lang afrundet snude. Kæben er meget stærk og overlæben bør ikke hænge. Ørerne er små og sidder højt. Øjnene er mørke og runde og placeret et stykke nede. Halen er forholdsvis kort

Amstaffen er 43-48 cm og vejer 25-30 kg.

Pelsen er kort og stivhåret, men glansfuld. Den kan have alle farvekombinationer, men ifølge racestandarden bør den ikke være mere end 80 % hvid. Pelsplejen består i en gennembørstning en gang imellem og fældning hos racen er gennemsnitlig.

Generelt en sund race, men enkelte individer kan lide af hjerte problemer, hofteledsdysplasi, allergi eller grå stær.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Er ikke naturligt aggressiv medmindre den bliver opdraget til at være det
 • En venlig og kærlig race, som elsker sin familie
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den for rigeligt med motion
 • Aktive indendørs
 • Stor kærlighed til mennesker

Har du en Amerikansk Staffordshire Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

 • 6.000 kr

  Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper