Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Amerikansk Cocker Spaniel

Egenskaber: , , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Amerikansk cocker spaniel er en mellemstor hund med en lang silkeagtig pels og meget lange ører. Det er en livlig hund, som kræver en blid opdragelse for til gengæld at ville gøre alt for dens ejer. Amerikansk cocker spaniel kan anvendes til jagt, men er primært opdrættet som familiehund og udstillingshund.

Adfærd og væremåde
Amerikansk cocker spaniel er en munter, aktiv og blid race. Dens intelligensniveau er gennemsnitlig og den respekterer altid sin ejers autoritet. Det er vigtigt, at de socialiseres tidligt, da man ellers kan risikere at få en genert og tilbageholdende hund. En velsocialiseret amerikansk cocker fungerer fint med børn, hunde og andre kæledyr. Den bryder sig ikke om at være alene.

Hunderacens historie
Amerikansk cocker spaniel stammer fra den engelske cocker spaniel, som er den mest almindelige herhjemme. Den største forskel på de to racer er størrelse og pels. Amerikansk cocker spaniel er mindre og har længere pels end den engelske cocker spaniel. Det var først i 1940’erne, at den amerikanske kennelklub anerkendte racen, da den på dette tidspunkt adskilte sig meget fra den oprindelige race.

Udseende, pelspleje og helbred
Amerikansk cocker spaniel har et meget karakteristisk udtryk, med sine store runde øjne, hvælvet hovedform og lange ører med rigelig pels. Pelsen er silkeagtig og let bølget. Rigeligt med hår på benene og brystet, men korthåret i hovedet.

Som udstillingshund skal amerikansk cocker spaniel børstes hver dag og vaskes ofte. Desuden er det nødvendigt at klippe den ca. 4 gange årligt. Mange vælger dog at klippe pelsen til en mellemlang længde (hvalpeklip). I så tilfælde er det stadig vigtigt at børste hunden regelmæssigt, og den vil stadig fælde. Desuden skal den tørres om øjnene regelmæssigt.

Amerikansk cocker spaniel er ca. 38 cm høj og vejer 12-14 kg.

Amerikansk cocker spaniel lider af en lang række sygdomme relateret til deres hjerte, øjne eller ører.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Findes i mange forskellige farver g farvekombinationer
  • Kræver en del pelspleje
  • Du skal være leder over for hunden, ellers vil den dominere
  • En udholdende race, der har brug for regelmæssig motion

Har du en Amerikansk Cocker Spaniel? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    Amerikansk cocker spaniel hvalpe til salg Fra champion forældre Med stamtavle, vaccinationer, microchip, pas Forsendelse af vores hvalpe er mulig, personligt af os, efter anmodning og aftale Info: showmustgoon.webs.com

  • 4.500 kr

    Amerikansk cocker spaniel hvalpe til salg Fra champion forældre Med stamtavle, vaccinationer, microchip, pas Forsendelse af vores hvalpe er mulig, personligt af os, efter anmodning og aftale Info: showmustgoon.webs.com

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper