Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Alpenländische Dachsbracke

Alpine dachsbracke (eller på tysk Alpenländische dachsbracke) er en lille sporhund med en god lugtesans. Alpine dachsbracke stammer fra Østrig, og blev oprindeligt avlet til at spore vildt under jagten. Hunderacen er en fremragende sporhund, som kan følge et spor lang tid efter vildtet er passeret.

Adfærd og væremåde
En Alpine Dachsbracke blev primært brugt til jagt og er derfor modig, frygtløs, venlig og nem at træne. De fleste Alpine Dachsbracke kommer godt ud af det med børn og andre hunde. De kan dog have et stærkt jagtinstinkt ligesom de fleste andre sporhunde.

Hunderacens historie
Den østrigske hunderace Alpine Dachsbracke stammer fra det nittende århundrede og blev fremavlet ved at krydse større hunde med gravhunde (Dachshund på tysk). Alpine Dachsbracke var længe en favorit blandt de tyske royale og således var det en Alpine Dachsbracke, der fulgte med kronprins Rudolf af Habsburg på hans jagtture til bl.a. Tyrkiet og Egypten. Alpenländische dachsbracke er den ene af to meget kendte dachsbracke hunderacer. Alpenländische Dachsbracke og Westfälische Dachsbracke, som stammer fra henholdsvis Østrig og Tyskland.

Udseende, pelspleje og helbred
En Alpine Dachsbracke ligner meget en gravhund, da den også har korte ben (dog længere end en gravhunds). Pelsen er tyk, kort og glat. En Alpine Dachsbracke er robust og har en stærk knoglestruktur.

Pelsfarven er som oftest mørkerød eller sort med røde aftegninger på hele kroppen. Hunden kan også have en hvid plet på brystet. Højden er ca. 34-42 cm. og vægten ca. 15-18 kg.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Med sin arbejdsbaggrund kræver hunderacen en del motion
 • Dygtig til drivende jagt
 • Er en god familiehund
 • Har et stærkt jagtinstinkt
 • Ligner meget en gravhund

Har du en Alpenländische Dachsbracke? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

 • 6.000 kr

  Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede grupper