Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Airedale Terrier

Airedale terrieren kendes under navnet Terriernes konge, da det er den største af de nulevende terrier. Det er en rolig og venlig hund, som fungerer godt som familiehund til den aktive familie. Airedale terrieren kan anvendes til jagt, men da det er en selvstændig og stædig race kræver indkald en meget omhyggelig træning. Med en airedale terrier har du en ven for livet.

Adfærd og væremåde
Airedale terrieren er en intelligent og selvstændig race, som kræver opdragelse med fast, men venlig hånd. Samtidig er airedalen en charmerende hund, der elsker sjov og ballade. Den viser sig sjældent at være aggressiv, medmindre den bliver opdraget til at opføre sig sådan. Desuden er den ikke hidsig, på samme måde som mindre terrier ofte er. Airedalen fungerer fint som vagthund med sin dybe røst.

Hunderacens historie
Airedale terrieren stammer fra et område i Yorkshire, England, hvor den er opkaldt efter floden Aire. I midten af 1800-tallet ønskede man en mere alsidig jagthund, hvilket resulterede i en krydsning af en ruhåret black-and-tan terrier og odderhunden og dermed havde man skabt airedalen. Den blev anvendt til jagt på ræv, odder, grævling, mosegris og andet småvildt. Sidenhen har man også anvendt den som politihund og arbejdshund.

Udseende, pelspleje og helbred
Airedale terrierens hoved er langt og fladt og forekommer firkantet med små mørke øjne og små v-formede ører. Den har lange lige ben og en kort og vandret ryg. Halen er højt ansat og lang med en karakteristisk krumning.

Airedalens pels er sort og tan og består af to lag; hvor underpelsen er blød og yderpelsen er ruhåret. Pelsplejen er minimal i det daglige, men ca. 2 gange årligt bør man trimme pelsen helt ned, med en speciel trimmekniv. Klipper man pelsen bliver den blød og mister farve, hvilket ikke er ønskeligt. Trimmer man regelmæssigt, vil man have en hund, som næsten ikke fælder.

Airedalen er medium størrelse og vejer 25-29 kg.

Tæver 56-59 cm.
Hanner 58-61.

Airedalen er en sund og robust hund. De kan dog lide af hofteledsdysplasi, øjenproblemer eller tør hud.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Airedalen kan lydighedstrænes til et højt niveau
 • Hurtig til at lære nye ting, men gider ikke for mange gentagelser
 • Kræver moderat motion – men skal aktiveres og udfordres
 • Fælder ikke særlig meget, og mest i totter
 • Ikke en hund for førstegangsejere
 • Pelsen skal trimmes jævnligt

Har du en Airedale Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 1 kr

  ALVORLIGT OG PÅLIDELIGT LÅNTILBUD E-mail: isabel.monica79@gmail.com Vi yder personlige lån fra 3.000 euro til 500.000 euro og ejendomskreditter eller andet fra 1.000 euro til 5.000.000 euro med en sats på 3% om ...

 • 3.500 kr

  Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper