Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Aidi

Aidi (Chien de l’Atlas) er en marokkansk hunderace, der bliver brugt til at passe på kvæg, får og geder. En Aidi kan også blive en god jagt- og sporhund. Aidien bruges også som vagthund og er ganske populær i Marokko.

Adfærd og væremåde
En Aidi er energisk og beskyttende overfor sin ejer og flok. Denne adfærd stammer fra Aidi’en baggrund som arbejdshund. En Aidi er derfor en god vagthund, som både kan alarmere og være fysisk skræmmende.

Hunderacens historie
Aidi’en stammer fra Marakko nær Sahara. Aidi’en levede og arbejdede nær Atlas bjergene i Marokko, Libyen og Algeriet. Her passede Aidi’en på sin ejer og hans besætning af kvæg, får eller geder. Selvom Aidi’en har sin oprindelse som en brugshund er den også ganske almindelig i Marokko som kæledyr i huset.

Udseende, pelspleje og helbred
En Aidi har en slank men muskuløs krop, som er beskyttet af en tyk og vejrafvisende pels med en pjusket hale. En Aidi bliver mellem 52 og 63 cm. høj og vejer omkring 21-25 kg. En Aidi er typisk hvid, sort brun eller rødbrun i pelsen.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • En Aidi kræver en god mængde motion
  • Måske ikke den bedste hund for begyndere
  • Kan trænes og bruges til mange formål

Har du en Aidi? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 13.000 kr

    Tævehvalp disponibel. Flytteklar 23/10. Mor er Mimosa del Colle Degli Ulivi. Muliti champion og mellem sine mange titler også junior Europa vinder 13 og Europa Vinder 16. Far er Bella ...

  • 4.000 kr

    De er nu 12 uger gamle. Begge forældre er sundhedsprøvede Hvalpe vil være: * Kc Registreret med 5 generations stamtavle * microchipped * dewormed og defleated * dyrlægen kontrolleres * 5 uger gratis forsikring

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper