Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Affenpinscher

Affenpinscherens tykke og pjuskede pels kombineret med dens runde mørke øjne, sorte korte snude og levende udtryk har været medvirkende til hunderacens navn, idet racens ansigt kan ligne en abekat. Pelsen er mellemlang og er som regel sort. Alt efter hvilket lands racestandard man konsulterer, kan pelsen også være rød, sølv, grå og lysebrun.

Adfærd og væremåde for Affenpinscher
Affenpinscheren har et terrierlignende temperament og personlighed. Hunderacen er ivrig, stolt, fuld af energi, nysgerrig, modig og stædig men meget legesyg og elsker at ”abe” rundt. Har du denne hunderace skal du være opmærksom på at den ikke bakker væk fra en konfrontation, hvis den bliver mødt med aggressivitet fra en anden hund eller dyr, dette ligger i terrierblodet. Med sine terrierrødder bliver denne hunderace let territorial, hvis den ikke får lederskab fra sin ejer fra starten. Det er også vigtigt med tidlig socialisering, især hvis man forventer, at hunden skal bo sammen med andre hunde eller husdyr.

Hunderacens historie
Navnet “Affenpinscher” kan løst oversættes fra tysk til “abe-lignende terrier”. Hunderacen stammer fra Tyskland, hvor hunden blev fremavlet til at rydde køkkener, kornlagre og stalde for rotter og andre uønskede gnavere. I Frankrig beskrives hunderacen som ”Diablotin Moustachu” der betyder ”moustached lille djævel”. Begge kælenavne beskriver både hunderacens udseende og legesyge temperament.

Udseende, pelspleje og helbred
En Affenpinschers pels er mellemlang og sort i farven (efter andre landes racestandarder kan pelsen også være rød, sølv, grå og lysebrun). Racen vejer ca. 3 til 4 kg og har en skulderhøjde på ca. 25 til 30 cm. Hunderacen er lille men med en robust og kompakt kropsbygning med rod i terriergruppen. Pelsen har det bedst med jævnlig børstning og hvis den trimmes ca. en gang om måneden. Denne hunderacerr bliver oftest ca. 12 år gammel, hvilket svarer meget godt til den gennemsnitlige levetid for en racehund. Livslængden er dog lidt kortere end de fleste andre hunde af den størrelse.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Der er tale om en lille hund, der let kan tages med rundt og ikke fylder meget
 • Den ser robust ud med sit terrierlignende udseende
 • Med sin terrierbaggrund er hunderacen mere fremme i skoene end de fleste andre selskabshunde og tager sig selv meget seriøst (hvilket let bliver humoristisk)
 • Den giver hals når der kommer fremmede
 • Har ikke brug for en masse men dog en del motion
 • Mistænksomhed overfor fremmede og andre hunde
 • Stædighed
 • Jævnlig børstning og trimning af pelsen

Har du en Affenpinscher? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

 • 6.000 kr

  Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper