Adfærd

Forside > Artikler > Adfærd > Vil du have to hunde ...

to-hunde1

Hvis du allerede har en hund, og overvejer at anskaffe dig en hund mere, så kan du med fordel gøre dig nogle tanker inden. Det kan også være fristende at tage to hvalpe fra samme kuld, de er jo så søde.

At bo med to (eller flere) hunde i hjemmet kan være en god beslutning for familien, men det er ikke en beslutning, som man skal tage uden at have tænkt den igennem.

To hunde er næsten tre gange så meget arbejde som at have en enkelt hund
Nogle tror, at det vil være nemmere at have to hunde, da de så kan underholde hinanden og derved fjerne noget af ejerens arbejde med aktivering og stimulering. Denne antagelse er ganske enkelt ikke korrekt.

Hver hund har sit individuelle behov for motion, aktivering og hundetræning. Alt dette skal være på plads inden det bliver en leg at have med begge hunde at gøre på gåturen og i andre sociale situationer.

Derfor ender du ofte med at skulle træne begge hunde hver for sig og derefter sammen. Det er langt mere arbejde end kun at træne en enkelt hund.

To hunde lærer ikke altid hinanden den rette adfærd
En god ide er at være tilfreds med hvordan din første hund opfører sig før du anskaffer dig hund nummer to. Det er jo ret sjældent at den ene hund lærer den anden hund det som vi gerne vil have den til f.eks. sit, dæk, på plads.

Den ene hund vil tværtimod sagtens kunne lære en helt masse uhensigtsmæssig adfærd fra sig som f.eks. at gø efter alle der går forbi haven, jagte din kat eller stjæle mad fra bordet.

Hvilket køn skal hund nummer to have?
En god ide kan være at have en tæve og en hanhund, da det kan skabe en god balance. To hanhunde eller to tæver kan give anledning til problemer hundene imellem (det behøver det naturligvis ikke, men sandsynligheden er nok højere).

Hvordan er din nuværende hund?
Kan din nuværende hund overhovedet lide at have selskab af en anden hund 24 timer i døgnet? Hvis du sætter to hunde sammen, som overhovedet ikke svinger, så kan det få kedelige konsekvenser som f.eks. at du er nødt til at skaffe dig af med den ene hund. Når mennesker ikke kan sammen, så bliver de skilt, men det kan hundene ikke uden din hjælp.

Derfor er det vigtigt at kigge på din nuværende hund og finde ud af, hvilken type hund, den vil komme godt ud af det med. Du kan typisk se ude i hundeskoven eller til hundetræning hvilke hunde, som din hund kommer bedst ud af det med.

Kan den bedst lide at lege med små energiske hunde, store dovne hunde eller mellemstore hunde med måske et medium energiniveau. Kan den bedst lege med selvsikre hunde eller mere tilbageholdende hunde?

Hvis din nuværende hund er oppe i alderen og måske lider af gigt eller andre skavanker, så kan den blive enormt irriteret af f.eks. en undhund eller hvalp som konstant vil lege og måske hele tiden hopper på hunden for at lege.

Det kan både være smertefuldt og stressende for din gamle hund, som måske hellere vil slappe af for sig selv på sit favoritsted i solskinnet. Den gamle hund vil måske i dette tilfælde foretrække selskab fra en voksen hund med et lavt energi niveau.

Det første møde imelllem de to hunde er vigtigt
Når du har besluttet dig for at købe hund nummer to skal du huske, at det første møde imellem hundene er meget vigtigt.

Det kan være en ide at få en hundeadfærdsspecialist til at være tilstede ved introduktionen for at sikre, at alt foregår korrekt og til glæde for begge hunde. Du kan måske selv have svært ved at læse hundenes kropssprog (er de bange, glade, dominerende etc.)

Det kan godt være, at du får væsentligt mere arbejde ud af at have to hunde fremfor kun en enkelt hund. Men tilgengæld får du en masse spændende og sjove hunderelaterede oplevelser, som du ellers ikke ville have fået.

Dine hunde får også en dimension mere på de sociale relationer med en firbenet ved for livet. Der er få ting i verden, der kan give en hundeejer mere glæde, end at se sine to eller flere hunde lege og nyde hinandens selskab!

Har du to hunde i dit hjem, og kan du give nogle råd?

Billeder har rettigheder reserveret

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Mar 2021 >>
mtotfls
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Events

Relaterede artikler