Artikler

Forside > Artikler > Vælg den rigtige Chihuahua

alma-chihuahua

Chihuahua hunden er blevet enormt kendt, siden Paris Hilton begyndte at fremtræde i diverse medier, med en Chihuahua som accessories på armen. Siden da har alt fra unge piger til store muskelbundter faldet for den lille smukke hund.

Går du med tanker om at skulle have en Chihuahua, er der nogle ting du bør overveje inden du henvender dig hos diverse avlere, for sidder du først med en hvalp på armen, så vælger den for dig.

Du har forhåbentligt allerede gjort op, om det overhoved passer ind i din hverdag at have hund, men ud over det, så er det bedst for både dig og hunden, at du finder en race der matcher dit eget sind.

En Chi er meget følsom og knytter sig derfor til sin ejer på en helt fantastisk måde, hvis man giver den masser af kærlighed, ros og godbidder. Den er ikke specielt børnevenlig af samme årsag, da alt den larm kan gøre den utryg.

Den er nem at transporterer, men skal helst ikke bæres og trives bedst med alle fire ben på jorden, med mindre den ligger i dit skød.

Chihuahua kan være svære at få renlige, de gør desværre en hel del, men har du først vænnet dem af med det har du glæde i mange år, den kan nemlig blive meget gammel.

En Chihuahua skal helst ikke være alene mere end 5 timer om dagen, du bør afsætte ca. halv anden time om dagen til at aktiverer og motionerer den, da den ellers bliver rastløs. Det er en skrøne at små hunde behøver mindre aktivering end store hunde, forskellen er kun at en lille hund ikke løber lige så langt på en time som en stor hund gør.

Du kan med fordel fortælle avleren hvilket temperament der passer dig bedst, for der er stor forskel, det spænder lige fra de nervøse over de rolige, til de meget aktive.

En nervøs chihuahua passer de færreste, med mindre du er en meget stille type der bor alene, de rolige passer næsten ind hvor som
helst, dog vil de blive stressede af at leve i et hjem hvor der sker noget hele tiden. De to første temperamenter kræver dog mindre motion end den aktive, til gengæld kan den bedre klare sig i en eventuel børnefamilie.

Der er tre slags Chihuahua, korthåret, langhåret og blanding.
Det er ikke sådan at korthårede er mere aktive end langhårede, eller omvendt, alle tre racer fås med de forskellige temperamenter, som er nævnt ovenfor i denne artikel.

Det er vigtigt at din Chihuahua hvalp ikke er opvokset i bur, eller at du lader den bo i et, det går ud over hundens mentale sundhed. Det gør ondt at se hunde i bur, men du skal være opmærksom på at du kan ende med at have en mentalt skadet hund, hvis du køber din hvalp hos en avler der holder hundene i bure.

Med alt det sagt, så er Chihuahua en fantastisk hund, den er oftest glad, legesyg og giver lige så meget opmærksomhed som du giver den, hvis ikke mere. Historisk stammer den fra Mexico og det giver sig specielt udtryk i dens manglende glæde for kulde, til gengæld kan du næsten ikke hive den væk fra solstrålen på gulvet, her er den virkelig i sit es.

Du kan se frem til mange glade timer i godt selvskab, hvis blot du lægger tiden i at opdrage og træne den allerede som helt lille hvalp. Der findes masser af lydighedstrænings kurser, du kan sikkert finde en del af dem her på dogsuniverse og eller på en af de mange facebook grupper fyld med begejstrede Chi-ejere.

Du kan også læse mere om chihuahua på dette site og læse racebeskrivelsen her

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Jun 2020 >>
mtotfls
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Events

Relaterede artikler