Artikler

Forside > Artikler > Unødvendigt at vaccinere sin hund ...

vaccination-af-hunde

Det er dyrt at få vaccineret sin hund hos en dyrlæge, og mange danske dyrlæger sender årlige breve til hundeejerne om at huske vaccinationen. Men er det overhovedet nødvendigt?

Ifølge forskningen er det slet ikke nødvendigt udtaler dyrlæge Lise Bang Hansen til Ritzau. I værste fald kan det skade hundens immunforsvar. En undersøgelse fra WSAVA (World Small Animal Veterinary Association), som er en uvildig organisation for dyrlæger, viser nemlig, at det er nok med få tidlige vaccinationer for 98 pct. af hundene.

Undersøgelsen og retningslinjerne fra WSAVA viser, at det er tilstrækkeligt med to til tre vaccinationer. Hunden bør vaccineres som hvalp og igen, når hunden fylder et år. Så er langt de fleste hunde beskyttet resten af sit liv.

Ifølge Lise Bang Hansen er det derfor fuldstændigt unødvendigt, at vi i Danmark fortsætter med at vaccinere hundene hvert år, og at langtidsvirkningerne af overvaccination ikke er undersøgt. Vi kender derfor ikke effekten på hundens immunforsvar i det lange løb.

Der er ikke helt enighed lbandt dyrlægerne i Danmark, hvor nogle følger retningslinjerne fra WSAVA og andre følger anvisningerne fra vaccinernes producenter, som anbefaler vaccination hvert år.

Kilde: Ritzau
Læs retningslinjerne fra WSAVA her

Hvad tror du. Er det nødvendigt at vaccinere din hund hvert år, eller er det mest til for at dyrlæger og producenterne af vaccinerne tjener flere penge?

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler