Artikler

Forside > Artikler > Små hunde der er gode ...

hunde-og-børn

Det er nærliggende at gå ud fra, at fordi en hund er lille, så vil den også altid være god til børn.

Det er dog ikke altid sådan tingene hænger sammen. Bare fordi hunden har en størrelse, hvor det er mindre sandsynligt, at huden kan vælte barnet eller komme til at lege for voldsomt, så er det ikke det samme, som at alle små hunde er gode til børn. Faktisk er mange af de store hunderacer blandt de mest børnevenlige hunde. Her kigger vi nærmere på små hunderacer, der er gode til børnefamilien.

Hvad skal der til for, at man kan sige, at en lille hunderace generelt er børnevenlig?

Temperament
Her er det vigtigt, at hunderacen ikke er nervøs og mistroisk overfor fremmede. Derfor er en Pomeraner og Chihuhua ikke nødvendigvis det bedste valg til børnefamilien. Det bedste er en hunderace, som er nænsom, venlig, kærlig og glad. Selvfølgelig er ikke to hunde af samme hunderace fuldstændig ens og du vil også kunne støde på en Chihuahua, som viser sig at være en børnevenlig hund, men nogle hunderacer har højere sandsynlighed for at den individuelle hund får nogle bestemte karaktertræk.

Tålmodighed
Hvis en hund ikke er tålmodig og overbærende, så kan den være hurtigere til at foretage sig noget uhensigtsmæssigt som reaktion på adfærd fra et barn, som hunden finder truende eller irriterende. En Affenpinscher eller Lhasa Apso har måske ikke helt så meget tålmodighed.

Hunden skal knytte sig til hele familien
Hvis du anskaffer dig en hunderace, som normalt knytter sig mest til sin ejer frem for en hel familie, så er hunden også mindre tilbøjelig til at komme godt ud af det med resten af familien inklusiv børnene. De fleste Pomeranere, Schipperke og Miniature Pinscher kan have en tendens til at knytte sig mest til én person.

Nem at træne
Det er vigtigt at hunden vænner sig hurtigt til reglerne i huset og for hvordan man kan lege med børnene. Det er også vigtigt at børnene tager del i lydighedstræningen helt fra starten. At en hund er nemt at træne er ikke det samme som at den er meget intelligent eller omvendt. Nogle hunderacer er mere stædige og selvstændige end andre. Et par små hunderacer, som kan være svære at træne er Pekingeser og Yorkshire Terrier.

Her er 10 små hunde, som er gode til børn:

Hvalp eller voksen hund?
Hvis du anskaffer dig en hvalp og socialiserer hvalpen med dine børn helt fra starten, så betyder det mindre hvilken hunderace, som du anskaffer dig. Hvis en hund vokser op sammen med børn, så vil den normalt have god tolerance overfor børnene.

Men det gælder hovedsageligt dine børn, det er ikke sikkert at hunden vil være helt lige så tolerant og tålmodig overfor andre børn.

Sørg for at børn aldrig er sammen med din hund uden opsyn, og sørg for at børnene hele tiden opfører sig pænt overfor hunden. Det er vigtigt at hunden får gode og positive oplevelser sammen med børnene frem for dårlige erindringer om hiven i halen, råben i øret etc. Det er i sidste ende dit ansvar, at børnene behandler hunden godt altid – så vil hunden også behandle børnene godt.

Del dine oplevelser og erfaringer i kommentarfeltet herunder

Billeder har rettigheder reserveret

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Mar 2021 >>
mtotfls
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Events

Relaterede artikler