Alt andet om hunde

Forside > Artikler > Alt andet om hunde > Sådan vælger du et godt ...

hundenavne

Din hunds navn siger nok mere om dig, end hundenavnet siger om din hund.

Nogle vælger et typisk personnavn til sin hund som f.eks. Bella eller Max, andre vælger et mere karakterbeskrivende navn som f.eks. Pjuske eller Sorte.

Et helt specielt og mindre brugt hundenavn kan signalere kreativitet overfor dine venner og andre mennesker, du møder i hundeskoven.
Et mere traditionelt navn som f.eks. Emma er måske mere udtryk for at du føler dig mest tilpas med et klassisk hundenavn til din hund, som ikke stikker ud fra normen.

Uanset om du starter din søgen efter et godt hundenavn til din hund med en liste over top 10 hundenavne, et kig på specielle egenskaber ved netop din hvalp eller med at tænke meget kreativt for at finde på et sjældent men sejt hundenavn, så er der nogle helt elementære ting, du bør have i baghovedet, når du vælger navn til din hund eller hundehvalp.

  • Vælg et hundenavn, som din hund nemt kan høre og adlyde. Det er bedst, hvis din hunds navn ikke er længere end to stavelser langt, så har hunden nemmest ved at høre navnet. Din hund kan få svært ved at høre dit indkald, hvis du råber Maximus Corneliussen fra den anden ende af hundeskoven. Så er det nemmere at bruge Max som kort kaldenavn i stedet for hele navnet.
  • Sørg også for at vælge et hundenavn, som du ikke har noget imod at råbe højt i det offentlige rum. F.eks. kan det måske have været sjovt at navngive din Chihuahua “Dræbermus”, men det er formentlig ikke noget du eller andre i din familie nødvendigvis har lyst til at stå og råbe højt for fremmede.
  • Hvis du er ved at ændre navnet på en hund, som du først har fået senere f.eks. fra et internat, så er det en god ide at vælge et hundenavn, der lyder meget ligesom hundens gamle navn f.eks. en ændring af “Max” til “Vaks” eller omvendt.
  • Når du har fundet frem til et hundenavn, som du synes om, så brug det i et par dage og se, om du stadig kan lide det. Ellers kan du hurtigt “teste” et nyt navn.
  • Er der et navn, som du selv synes er helt vildt fedt, og som du ville ønske at du havde heddet i stedet? Så kan det måske være et godt valg til din hund?

Læs også artiklen om de 10 mest populære hundenavne her

God fornøjelse med at vælge et godt hundenavn som alle i familien synes om.

Hvilket navn har du valg til din hund og hvorfor?

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler