Alt andet om hunde

Forside > Artikler > Alt andet om hunde > Sådan flyver du med din ...

hund-i-flytransportkasse

Skal du starte din ferie med en flyrejse, og gerne vil have din hund med, eller skal du flytte til udlandet, så finder du gode råd til hvordan du tager din hund med på flyrejsen her.
.
Din hund skal have sin egen flybillet
Sørg for at købe en flybillet til din hund i god tid, da hver flyafgang kun har få pladser til kæledyr i flyvemaskinen.

Din hund skal have et hundepas og en chip i øret
Der findes et EU-pas til kæledyr, som du kan få udstedt hos din dyrlæge. Dit hundepas er dit bevis for, at din hund har de påkrævede vaccinationer f.eks. mod hundegalskab.

Hvis din hund er over 1 år gammel dækker en vaccine i tre år. Hvis din hund ikke er blevet vaccineret før, så skal den vaccineres senest 3 uger inden du skal ud at flyve.

Hundepasset gælder i hele din hunds levetid. Inden du skal flyve bør du tjekke dit destinationslands regler, da forskellige lande kan have forskellige krav til vaccinationer og andre dyrlægetjek som f.eks. behandling mod bændelorm, flåter mv. Du kan finde information om de andre landes regler på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Din hund skal også være chipmærket før du flyver.

Alt efter hvor stor og tung din hund er, så kan hunden transporteres enten i flykabinen eller i flyets lastrum
Det er forskelligt fra flyselskab til flyselskab, hvor grænsen går mht. vægt og størrelse går, så sørg for at undersøge det i god tid. Hvis det skal være muligt for dig at medtage din hund i flyets kabine, så er det typiske krav, at din hund skal veje højest 8 kg. og kunne være i en transportkasse, der ikke er større end tilladt håndbagage.

Såfremt din hund skal transporteres i flyets lastrum, så er det altid et krav, at din transportkasse skal være godkendt til flytransport. Det er også et krav, at din transportkasse ikke er mindre, end at din hund kan stå helt oprejst, dreje rundt og ligge ned uden problemer.

Din hund skal også have adgang til frisk vand på hele turen. Du kan købe drikkeskåle med anti-skvulp-kant til din transportkasse.

Sørg for at vænne hunden til transportkassen inden flyrejsen
Du kan f.eks. køre ture i bilen med din hund i transportkassen eller jævnligt lokke hunden ind i transportkassen med godbidder uden at lukke lågen. Det vigtige er bare, at din hund føler sig tryg i transportkassen inden den skal tilbringe mange timer i den på flyet.

På dagen for afrejsen bør du sørge for, at din hund er motioneret f.eks. ved at gå en lang tur med din hund
Når din hund er godt træt, så kan den nemmere sove eller slappe af på flyveturen og chancen for, at den skal besørge under flyveturen er også meget mindre.

Tjek dit hundetegn og tag i lufthavnen i god tid
Det er vigtigt, at dit hundetegn har et telefonnummer med landekode, som lufthavnspersonalet kan ringe til hvis din hund bliver væk på rejsen. Hvis du tager ud i lufthavnen i god tid, så kan du bedre nå at tage dig af eventuelle problemer eller ekstra tjek i forindelse med din hund.

Har du erfaringer med at tage din hund med på flyveturen, så del dem med andre i kommentarerne herunder

Billeder har nogle rettigheder reserveret

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler