Artikler

Forside > Artikler > Sådan beregner du din hunds ...

gammel-labrador

Vi mennesker har en meget længere levealder end vores firbenede bedste ven. Du har nok hørt før, at din hund bliver 7 år ældre for hvert kalenderår. Men det er nu ikke helt korrekt. Det forholder sig faktisk sådan, at hunde ældes meget hurtigere i sine første to år af livet. Efter de første to år nærmer ratioen sig i stedet 5 til 1 for små og mellemstore hunde.

For store hunde bliver ratioen tættere på 6 til 1 og for de aller største hunde fortsætter ratioen på ca. 7 til 1. Det svarer ca. til at en Grand Danois vil være det der svarer til 80 år når den bliver 10 år gammel. En Mops ville derimod kun være ca. 64 år, når den blev 10 år gammel.

Hvordan kan man se på en hund hvor gammel den er?
Hvis du har adopteret en hund på et dyreinternat, og ikke har fået at vide, hvor gammel hunden er, så kan du kigge efter disse ting for at sjusse dig til hundens alder.

Hundes tænder er fuldt udvokset ved ca. 7 måneders alderen, så hvis du har adopteret en hund med det største colgate smil, så er hunden nok omkring et år gammel. Hvis hundens tænder i bagmunden er begyndt at blive lidt gule, så er hunden nok nærmere de to år. Hvis der begynder at være tandsten, så kan hunden være 3 til 5 år. Hvis hunden mangler tænder er den ved at være gammel.

Yngre hunde har typisk mere synlig definition af musklerne, da de har et højere aktivitetsniveau. Ældre hunde har typisk lidt mere fedt på kroppen og er lidt mere knoglede.

Yngre hunde har typisk en blød og fin pels, hvor ældre hunde kan have en tendens til at have tykkere og grovere pels. En gammel hund vil typisk have grå hårstrå eller områder med hvidt især omkring hundens snude.

Klare og lyslevende øjne peger i retning af en ung hund imens lidt slørede øjne kan pege i retning af en ældre hund.

Hvornår er min hund blevet gammel?
Hvilken alder en hund skal have før man kan sige, at den er ved at gå ind i sine senior-år er forskelligt og afhængig af hundens størrelse. En Grand Danois kan f.eks. siges at være en senior, når den bliver 5 år gammel imens en miniature pudelhund kan være fyldt med energi selv ved den dobbelte alder.

Selvom din hund er ved at være oppe i alderen for sin størrelse, så er det ikke ensbetydende med, at der nu bare følger en masse år med skavanker og smerte. en hund kan sagtens leve mange gode, aktive og smertefri år ind i sin seniortid.

Når din hund bliver ældre er både mængden og kvaliteten af dit hundefoder ekstra vigtigt. Det skyldes, at en ældre hund bruger mindre energi end en yngre hund. Samtidig mindsker alder hundens evne til at optage næringsstoffer fra maden, så kvaliteten af maden bliver mere vigtig. Du kan spørge din dyrlæge til råds om at lægge din hunds kost om når den kommer ind i sin seniortid.

Beregn let din hunds alder i diagrammet her

Hvor gammel er din hund, og nyder den livet på en anden måde?

Billedet har rettigheder reserveret

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler