Artikler

Forside > Artikler > Regeringen vil gøre det ulovligt ...

mark-og-vejfredslov

Det er lige nu lovligt ifølge lov om mark- og vejfred fra 1872 at skyde omstrejfende hunde på sin grund, hvis man først har givet hundens ejer en skriftlig advarsel.

Det skabte derfor en masse debat, da en nabo skød familiehunden Balder for noget tid siden. Et nyt lovforslag, som regeringen barsler med skal gøre nedskydning af omstrejfende hunde ulovligt og lovforslaget forventes fremsat i slutningen af november.

Lovforslaget skal således fjerne borgernes mulighed for at skyde eller på anden måde aflive hunde, katte og tamkaniner, der strejfer ind på borgerens grund efter at have give skriftlig advarsel til dyrets ejer.

I stedet stilles der forslag om, at ejere af hunde og andre husdyr, som er til væsentlig gene for andre borgere kan straffes med bøde.

Lovforslaget støttes, måske imod forventning, ikke af Dansk Kennel Klub, der ikke mener, at den nuværende lov er set misbrugt, og at loven kan have en vis præventiv effekt på mindre ansvarsbevidste hundeejere. DKK har bl.a. foreslået, at loven bør give mulighed for at give ejere til omstrejfende kæledyr et påbud om at indhegne deres grund.

Det nye lovforslag vil blive ført ind under den forestående revidering af hundeloven.

Kilde: Ritzau

Personligt mener jeg ikke, at det er en god ide at én borger skyder en anden borgers kæledyr uanset forudgående skriftlig advarsel, da dette nemt kan eskalere til en meget ondsindet nabokonflikt. I øvrigt er bestemmelsen fra 1872 og ikke tidssvarende for samfundet i dag og det forhold, som vi har til vores hunde i en moderne familie. Hvad mener du? Skriv en kommentar herunder

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Sep 2020 >>
mtotfls
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Events

Relaterede artikler