Artikler

Forside > Artikler > Populære hundenavne 2018

mest populære hundenavne 2018

Hvad skal din lille nye hundehvalp hedde? Det er et spørgsmål mange danske familier har måttet stille sig selv henover sommeren her i 2018, hvor de har hentet familiens nye firbenede ven.

Vi kan starte med at kigge på de 5 mest populære hunderacer i Danmark sidste år, inden vi tager et kig på navnene (tallene er fra Dansk Hunderegister):
1. Labrador retriever
2. Golden retriever
3. Fransk bulldog
4. Schæferhund, stockhåret
5. Blanding

Bortset fra Fransk Bulldog er det stadig de større hunde, som hitter mest hos danskerne. Både Labrador og Golden Retriever samt Schæferhunden har i årevis været kongerne af listen. Puddelhunden er ikke på listen denne gang.

Blandingshunde har også stor udbredelse i Danmark. Den lille hvalp behøver altså ikke være en racehund. Nogle hævder, at blandingshunde generelt har en sundere genetik, end racehunde, men det lader vi stå hen i det uvisse.

Nu kommer vi så til de mest populære hundenavne i Danmark:

Hanhunde:
1. Charlie
2. Balder
3. Anton
4. Buster
5. Max

Hunhunde:
1. Bella
2. Molly
3. Luna
4. Mille
5. Coco

Det interessante ved disse lister, som stammer fra en opgørelse lavet i 2016 af et hundeforsikringsselskab, er at mange af navnene lige så godt kunne være givet til et menneske. Navnene er også meget præget af det engelske sprog, måske for dog at lægge lidt distance til hundenavnet. Men ”Fido” eller ”Vuffer” finder man ikke blandt de mest populære navne (skrevet med hjælp fra petsexpert.dk)

Alle navnene er også behændigt korte, så man ikke skal råbe et alt for kompliceret navn højt og autoritativt henne i hundeparken, når den ellers så velopdragne og firbenede badutspringer er stukket af og ikke vil komme tilbage.

Internationalt er der faktisk mange overlap med de mest populære danske hundenavne. Denne liste er opgjort ved en internatinoal spørgeskemaundersøgelse i 2018 omkring hundenavne:

• Bella
• Coco
• Charlie
• Lucy
• Becks
• Max
• Poppy
• Bailey
• Molly
• Budd

Her er det faktisk kun Lucy, Becks, Poppy, Bailey og Budd, som ikke også er på de danske lister over de meste populære hundenavne til både han- og hunhunde.

Alt i alt må vi konstatere, at vi i den vestlige del af verden i stort omfang er præget af den samme kultur omkring navngivning af hunde uanset om hundehvalpen er født i Danmark eller et andet engelsksproget land.

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler