Adoption af hund

Forside > Artikler > Adoption af hund > Ny brevkasse i samarbejde med ...

helene-kjærsgård-jensen

Skal du ud og købe hvalp? Så har du nu en unik mulighed for at stille spørgsmål igennem vores brevkasse her på Dogsuniverse.dk til Helene Kjærsgård-Jensen fra dyreværnsforeningen Who-Cares.

Helene kan bl.a. svare på hvordan du vælger et godt sted at købe hundehvalp, og hvad du skal være opmærksom på, når du besøger hvalpesælgeren både hos kenneler og private osv.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du sikrer dig, at du får en sund og rask hundehvalp fra en god opdrætter, så stil dine spørgsmål til Helene ved at sende en email til brevkasse@dogsuniverse.com

Målet med brevkassen er at hjlæpe danske hvalpekøbere sikkert i havn med købet af hundehvalp igennem mere tilgængelig information om faldgruberne indenfor hundehandel i Danmark.

Om Helene Kjærsgård-Jensen fra dyreværnsforeningen Who-Cares
VI skal have en hund, erklærede min mor, da jeg var 3 år gammel i 1965. Efter kort tids ræssonnement, et kig i Jyllandpostens annoncer var familien afsted for at købe en krydsnings-gravhundehvalp på landet udenfor Herning.

“Den skal have noget fedt og smør, så bliver pelsen endnu mere blank!” Det eneste råd, som mine forældre fik med på vejen.

Bedsteforældrene havde altid haft gravhunde, min mor selv måtte ingen dyr have, men gravhundene havde indprentet sig. Ikke mindst fordi bedstefaderens begravelse blev til en gribende begivenhed, da hans elskede gravhund midt under ceremonien kom op ad kirkegulvet. En gravhund som ofte stak af, men denne gang var det for at være ved sin herre til det sidste.

Trille gravhund fik på trods af mine forældres uerfarenhed med hunde et godt liv. Trille fik også senere selskab af en Grand Danois ved navn “Blåholms Hella” med stamtavle fra Dansk Kennel Klub – og pludselig gik det derudaf med udstillinger, der kom hvalpe, andre hunderacer til undervejs. Somme tider fik vi også en udrangeret hund – som andre havde skrottet.

Barndommen var i det hele taget præget af en stor interesse for dyr, og for at dyrene skulle have det godt. Vi var med på udstillinger, og var rigtg skeptiske de få gange vi oplevede, at der skulle sælges hvalpe. Vi græd da Trille og Hella døde, græd over hvalpe der blev solgt, selvom vores forældre gjorde, hvad de kunne for at håndplukke køberne.

I mit liv har jeg haft med mange forskellige hunde at gøre. Både store, små, nødstedte, krydsninger, racehunde – kort sagt alle slags hunde. En overgang arbejdede jeg i en hundepension, hvor vi også trimmede hunde.

Jeg har selv et lille opdræt med hunderacen Kromfohrländer. Jeg har taget Dansk kennel Klubs opdrætteruddannelse, “Barn og Hund” kursus, og har kennelmærke. Jeg besøger jævnligt skoler og plejehjem med mine hunde, og går ture med udsatte personer, der ikke selv kan have hund.

Jeg har også været med i racerepræsentantskabet for min hunderace samt ind imellem skrevet lidt til bladet HUNDEN, og Klubben For Små Selskabshundes blad. Senest har jeg været med til at skrive raceportræt for Kromfohrländer. Ind imellem hjælper jeg lokale folk med at få pelsen plejet på deres hund – noget som er rigtig svært for mange hundeejere. Jeg har desuden lavet en hundepark, som er et trygt område på 2 hektar, hvor hundene kan løbe frit rundt.

Dyreværnsarbejde har altid fyldt meget i mit liv. Både Politi og redningskorps har ind imellem afleveret en nødstedt hund hos mig. Sommetider var det som om, at jeg nærmest var en magnet for nødstedte dyr. Alt fra udsultede heste til døde kalve til misforståede hunde, og hvalpe der skulle skydes, bare fordi de ikke kunne sælges.

Alt dette er nu udmundet i, at jeg er medstifter af Dyreværnsforeningen Who-cares, som har fokus på illegal handel med hunde i Danmark og udlandet.

Det glæder mig, at Dogsuniverse.dk ønsker at gøre noget for at hundeannoncører og hvalpekøbere får en mulighed for at handle med hjertet på rette sted og ikke bare udøve kommerciel køb-og -smid-væk-mentalitet overfor levende væsener.

Med min brevkasse på Dogsuniverse.dk har jeg mulighed for at give hvalpekøbere en masse gode råd og tips til at gøre det gode hvalpe- eller hundekøb. Jeg tror på, at der her er en ny chance for at tiltrække gode købere til gode opdrættere.

God etik omkring handel med levende væsener er et af min hjertebørn. Uanset om det er “fine” dyr eller ej. Et liv er et liv, og som Dalai Lama siger: “Enhver har ret til et godt liv”.

Send dit spørgsmål til brevkassen vedr. hvalpe- eller hundekøb til Helene Kjærsgård-Jensen: brevkasse@dogsuniverse.com

Om dyreværnsforeningen Who-Cares

Dyreværnsforeningen Who-Cares er eksperter i illegal hundehandel, og har bl.a. deltaget i udsendelser for Station 2 på TV2 omkring ulovlig hundehandel i Danmark.

Who-Cares holder ligeledes foredrag rundt omkring i landet om problemstillingen omkring de forfærdelige forhold, som gør sig gældende for de stakkels hunde, som havner i hænderne på skruppelløse hundehandlere.

Undgå at støtte ulovlige hundehandlere, og køb i stedet en sund og rask hvalp fra avlsdyr, der har et godt og rigt liv.

Send dit spørgsmål til Helene via e-mail: brevkasse@dogsuniverse.com

Helene har indtil nu svaret på følgende spørgsmål eller skrevet følgende artikler:

Du kan også læse mere om ulovlig hundehandel i Helene’s artikel her eller på Who-Cares.dk

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind
Facebook Twitter Google

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler