Adfærd

Forside > Artikler > Adfærd > Brevkasse: Min hund er bange ...

sana-sofia-hjort-brevkasse

Hunde-adfærdsbehandler Sana Sofia Hjort svarer på spørgsmål i brevkassen her på Dogsuniverse.dk

Spørgsmål
Min hund er blevet bange for fyrværkeri. I starten var det ikke så slemt, men nu kan den slet ikke finde ro, og den ryster allerede i dagene op til nytåret. Hvordan kan jeg hjælpe min hund?

Svar
Fra naturen er hunde indrettet til at frygte det, der kommer ovenfra. Det er i naturen ganske smart, da hvalpene jo ikke kan vide sig sikre ift. ørne og lignende fra luften. Men i vores verden her i DK, er det ikke nødvendigt for hundene at frygte ørne osv. Men det kan vi jo ikke forklare deres genetik.

Derfor når det er gået galt, og hunden er blevet bange, skal vi virkeligt bevæge os varsomt. Frygten eskalerer, og til sidst kan hunden ende med at være bange for sin egen vejrtrækning. Ja det lyder helt skørt, men da vi ikke kan nå hundene med kognitiv terapi, skal vi tænke meget konkret i vores terapi.

I tilfældet her, hvor hunden er blevet alvorligt bange, skal vi tage en eller anden form for medicin i brug. Dyrlægen har mange gode bud til beroligende midler, men personligt er jeg mere til naturlige veje, og der er både Baldrian, Bachs nødhjælpsdråber, Perikum og andre gode muligheder den vej.

Når du har fundet midlet og dosis, der duer for jer, kan træningen langsomt gå i gang.
Start med at identificere, hvad det er, der trigger hunden; er det lydende, er det stemningen, er det gæsterne, hvad er det. Dette er et afgørende skridt, og det er også ofte det sværeste og en af årsagerne til, at jeg i dette problem altid anbefaler at få hjælp af en professionel med erfaring i dette.

Så starter den langsomme tilvænning. Hunden skal præsenteres for det den frygter, men i en dosis, hvor den stadig kan spise = ikke stresser så meget at indlæringen stoppes. Belønningen i denne træning skal altid være mad – god mad, da det handler om at få stressen ned og ikke op som med boldmotivation.

Du skal ret hurtigt se fremgang, men også være forberedt på, at der kan være tilbagegang, og så er det væsentligt, at du tager med tilbage og starter der, hvor hunden er! Så vil den komme med dig frem igen.
Men som sagt, dette er et stort og alvorligt og accelererende problem, så søg hjælp hellere i dag end i morgen.

Mange hilsner
Sofia

Har du selv et spørgsmål til Sana Sofia Hjort, så email dit spørgsmål til brevkasse@dogsuniverse.com

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Mar 2021 >>
mtotfls
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Events

Relaterede artikler