Artikler

Forside > Artikler > Lad ikke hunden være i ...

hund-i-bil

Sommervejret begynder så småt igen at titte frem i Danmark, og derfor er det igen vigtigt, at du er opmærksom på ikke at efterlade din hund i en varm bil.

Det er klart, at din bil har en fin temperatur imens du selv sidder i bilen, og airconditionen kører på fuldt drøn, men når bilen holder stille i solen, så kan temperaturen lynhurtigt blive livstruende for din hund.

Du har garanteret selv prøvet at komme tilbage til din bil efter et par timer, hvor den har stået i solen, og det er ligesom at træde ind i en sauna. Det første du gør er at rulle vinduerne helt ned, og tænde for din aircondition.

Der skal faktisk kun ganske kort tid (faktisk minutter) til før en stillestående bil i solskin bliver alt for varm for din hund til at opholde sig i.

Hvad skal du gøre, hvis du ser en efterladt hund i en bil?
Tjek om hunden lider først og find så ejeren eller ring 114 (lokalpolitiet). Vær opmærksom på, at det ikke i sig selv er udtryk for, at hunden lider, at den har tungen ud af munden, det er sådan hunden altid kommer af med en del af varmen.

Hvis hunden ser ud til at lide, og du ikke kan finde ejeren, så ring til lokalpolitiet på 114. Så er det op til politiet at vurdere, hvad der skal ske.

Hvis du kan se, at hunden er i alvorlig nød og lider, så kan du knuse bilruden. Men gør det kun i yderste nødstilfælde, det er bedst at ringe til politiet og lade dem håndtere situationen.

Du kan nemlig blive ansvarlig, hvis du smadrer bilruden uden, at det var nødvendigt. Hvis du faktisk redder hundens liv ved at smadre bilruden, så vil forholdet høre ind under nødret, og du vil ikke blive erstatningsansvarlig.

Men hvis du har vurderet situationen forkert, eller hundens ejer kommer tilbage kort tid efter, at du har smadret bilruden, så kan du blive både strafferetsligt og erstatningsretsligt ansvarlig.

Sådan behandler du en hund, som har fået hedeslag

  • Få hunden fjernet fra det varme indelukke
  • Svøb hunden i et køligt/våde håndklæde eller lagen.
  • Kør hunden til dyrlæge med det samme

Skriv en kommentar til artiklen herunder

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler