Artikler

Forside > Artikler > Kan hunde ikke fordrage katte?

hund-og-kat

Der findes mange myter om hunde, her afliver vi fire af de mest udbredte af slagsen.

En logrende hale betyder en glad hund
Dette er ikke nødvendigvis korrekt. Hvor hurtigt halen logrer, og hvor højt den holdes fortæller dig mere om din hunds mentale tilstand end om halen logrer. Generelt kan man sige, at jo hurtigere halen logrer, og jo højere den er holdt, jo mere opstemt er hunden. Det er vigtigt at forsøge at læse hele hundens kropsprog set i sammenhæng med omgivelserne for at få indblik i hundens mentale tilstand i det givne øjeblik. Hvis din hund logrer hastigt med halen, men også højlydt giver hals af Golden Retrieveren på den modsatte side af gaden, betyder det sandsynligvis, at din hund er i alarmberedskab i modsætning til glad og imødekommende stemt.

Du kan ikke lære en gammel hund nye tricks
Dette er forkert, og er i det hele taget et meget dårligt råd. At træne din hund skal være en livslang aktivitet. Træningsprocessen holder din hund skarp, motiveret og mentalt stimuleret. Derudover er det en af de mest tilfredsstillende og fyldestgørende måder, hvorpå du kan bruge kvalitetstid sammen med din hund og samtidig styrke båndet mellem dig og din hund.

Lejligheder er ikke et sted for store hunde, de har brug for en have

Great Danes, Greyhounds og mange andre store hunderacer kan sagtens være gode hunde at have i en lejlighed. Enhver hund har brug for daglig motion og frisk luft, og det er op til dig at sørge for, at din hund får stillet sit behov herfor. Derfor kan selv store hunde med et afslappet temperament være både glade og opføre sig eksemplarisk i en lejlighed, såfremt de får den motion og stimulus de har brug for. En have er under alle omstændigheder ikke nogen substitut for en lang gå tur, tilstrækkelig motion og stimulering.

Sterilisering/kastrering gør hunde fede og dovne
Mangel på motion og for meget mad gør en hund fed og doven. Kastration eller sterilisering gør en hund mindre aggressiv og mere tilbøjelig til at komme fornuftigt ud af det med andre hunde, mere tilfreds hjemme og mindre tilbøjelig til at få bestemte typer af kræft.

Hunde kan ikke fordrage katte
Selvom det næppe kan anbefales at introducere en hunderace med veludviklet jagtinstinkt til et hjem med en frygtsom og usikker kat, kan mange hunde og katte, som er vokset op sammen let blive venner for livet. Nøglen er tidlig socialisering mellem hunden og katten gerne inden hvalpen er 12 uger gammel.

Billede har rettigheder reserveret af magnusbrath

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Mar 2021 >>
mtotfls
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Events

Relaterede artikler