Artikler

Forside > Artikler > Hvilken hundesnor foretrækker du?

hundeline

En frisk gåtur med hunden er mest behagelig for begge parter, hvis hunden lærer at gå pænt i snor. Til hvalpetræning kaldes denne disciplin lineføring. Og det går i sin enkelthed ud på at have fuld kontrol over hunden, når den føres i line.

Det anbefales, at man starter med en line, hvor det er muligt at forkorte og forlænge længden efter behov. Man tilkobler forskellige kommandoer til lineføringsøvelser og opnår på den måde kontrol over hunden. En begynderline fås i både læder og nylon.

Når man har opnået fuld kontrol over sin hund, kan man overveje at skifte linen ud. De fleste steder skal hunden altid føres i snor. Men det kan være lidt anstrengende, og kedeligt for hunden, med en alt for kort line. Derfor er flexi-linen et fint alternativ. Det er en selvoprullet line, som kan blive op til 5 meter lang. Der findes forskellige størrelser afhængig af hundens størrelse. En flexi-line giver hunden mere frihed på de daglige gåture. Og som hundeejer, slipper man for alle de stop, som hunden tager.

Såfremt du ikke har fuld kontrol over din hund, skal den altid holdes i snor. Også i områder, hvor det ellers er tilladt at lade hunden løbe frit. I så tilfælde kan det være en god ide at anskaffe sig en endnu længere line (uden oprul), eksempelvis en sporline, så hunden oplever endnu større frihed.

Hvilken hundesnor er din favorit?

Billedet har rettigheder reserveret

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Sep 2020 >>
mtotfls
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Events

Relaterede artikler