Alt andet om hunde

Forside > Artikler > Alt andet om hunde > Hvalp med stambog - hvad ...

dkk-dru-information

Mange nye hvalpekøbere møder for første gang betegnelserne DKK, DRU og DHL når de leder efter en hundehvalp.

De to største stambogsførende hundeorganisationer i Danmark er Dansk Kennel Klub (DKK) og Dansk Racehunde Union (DRU). Derfor vil du som hvalpekøber ofte møde disse to betegnelser, hvis du kigger på hundehvalpe med stamtavle. Her beskriver vi ganske kort de to danske hundeorganisationer (udover DKK og DRU findes også f.eks. Danske Hundeejeres Landsforening (DHL), som også er stambogsførende men mindre).

DKK er den ældste og største af de stambogførende organisationer. DKK er medlem af den verdensomspændende organisation: ”Fédération Cynologique Internationale” (FCI), hvilket DRU ikke er. Skal du avle på eller udstille din hund internationalt, så kan det derfor måske være en lille fordel med en stamtavle fra DKK, da mulighederne således er større uden for Europa. DRU’s stamtavle er anerkendt i de fleste europæiske lande.

Overfører du en hund fra den ene organisation til den anden, så nulstilles hundens stamtavle (anerne slettes så stamtavlen er blank).

Det vigtigste er naturligvis, at du køber en hund fra en god og seriøs opdrætter uanset om du køber en hund med DKK eller DRU stamtavle. Lidt research og due diligence kommer godt igen, hvis du undgår en hund med arvelige sygdomme eller skavanker, som hurtigt kan blive dyre hos dyrlægen og tage noget af livskvaliteten fra din hund (og dermed dig).

Fakta om DKK
Dansk Kennel Klub er Danmarks største organisation for hundeejere. DKK blev grundlagt i 1897, hvilket gør DKK til en af landets ældste foreninger. Hans Kgl. Højhed Prinsegemalen er protektor for DKK. Alle hundeejere med alle slags hunde (racehunde og gadekryds) samt hundeinteresserede kan blive medlem af DKK.

DKK har i dag mere end 33.000 medlemmer, og er som den eneste danske organisation medlem af den internationale sammenslutning af nationale kennelklubber Fédération Cynologique Internationale (FCI). DKK udgiver medlemsbladet ”Hunden”.

Fakta om DRU
Dansk Racehunde Union blev grundlagt i 1937, og er Danmarks næststørste og næstældste stambogførende hundeorganisation til fremme af sunde og racerene hunde.

DRU og organisationens afdelinger arrangerer udstillinger over hele landet, og alle udstillinger afholdes efter DRU’s regelsæt. DRU`s stambøger er anerkendt over det meste af Europa. DRU udgiver medlemsbladet “Racehunden”.

Fakta om FCI
Fédération Cynologique Internationale (FCI) er en verdensomspændende sammenslutning af kennelklubber. FCI’s medlemmer består af én kennelklub per land og har i øjeblikket 86 nationale kennelklubber samt anerkender ca. 350 hunderacer. Alle hunderacerne avles efter en racestandard, som godkendes i FCI. Denne standard ligger til grund for dommernes bedømmelse af hundene på udstillinger. FCI udarbejder regelsæt for afholdelse af internationale udstillinger, markprøver, løb, agilitykonkurrencer etc.

DKK eller DRU – hvad er dine erfaringer og betragtninger? Skriv en kommentar herunder og hjælp nye hvalpekøbere på vej.

Billedet har rettigheder reserveret

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Mar 2021 >>
mtotfls
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Events

Relaterede artikler