Artikler

Forside > Artikler > Hvad er klikkertræning?

klikker

Klikkertræning er en træningsmetode, som udelukkende benytter sig af positiv forstærkning. En klikker er et lille værktøj, der nemt laver et klik. Selve klik-lyden fungerer godt som forstærker, da lyden altid er ens.

Et klik er altid det samme
Hvis du f.eks. siger “god hund” vil din hund kunne høre på forskellen i din stemme, om du er sur eller glad, og udtalen eller volumen kan være forskellig. Det er også mere præcist at klikke fremfor at sige et ord. Det er nemlig altid meget vigtigt med timingen, når man bruger ord eller lyd til at forstærke en positiv adfærd.

Redskaber til klikkertræning
Det er faktisk enormt nemt at klikkertræne. Det eneste du skal bruge er en klikker og nogle godbidder. Først skal du lære hvalpen at associasere klikket med noget godt dvs. godbidder. Klik og giv hvalpen en godbid med det samme. Hvis du gør det mange gange vil hvalpen hurtigt lære, at et klik er noget positivt. Herefter er du klar til at klikkertræne.

Timingen af klikket
Princippet er altid det samme. Timingen på klikket skal altid være således, at du forestiller dig, at du tager et fotografi, når hunden gør det, som du vil have den til. Et eksempel på en klikkerøvelse med en hvalp er sit-øvelsen. Her kan du føre en godbid over snuden på hvalpen, og når hvalpen sætter sig ned klikker du idet hvalpens bagdel rører jorden. Du giver herefter hvalpen en godbid med det samme. Senere sætter du så et kommando-ord f.eks. ”sit” på adfærden.

Kun fantasien sætter grænser
Når først din hund har lært at et klik betyder, at nu får den en godbid, så vil hunden næsten gøre hvad som helst for et klik og begynde selv at tilbyde adfærd i håb om et klik og dermed en godbid. Således er klikkeren nu blevet et effektivt værktøj til at kommunikere med din hund, og kan bruges i mange sammenhænge. Du klikker ganske enkelt, når din hund gør noget ønskværdigt som f.eks. at gå pænt i snoren i et stykke tid.

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Maj 2020 >>
mtotfls
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Events

Relaterede artikler