Artikler

Forside > Artikler > Hvad er en Pomsky

pomsky

Der har været en hel del søgninger på Pomsky i den seneste tid. Derfor bringer vi her en lille forklaring på, hvad en Pomsky er.

En Pomsky er en bladingshund
En Pomsky er en blanding mellem en Pomeranian og en Siberian Husky. En Pomsky er således en af de såkaldte Designer Dogs, hvor to hunderacer er blandet for at nå et resultat, hvor blandingshunden har nogle bestemte egenskaber, som typisk gør blandingshunden mere salgbar.

Det er ofte et billede som denne som beskrives som en Pomsky. Dette billede er dog en Finsk Lapphund som både findes i en hvid udgave og helt til en udgave med mange forskellige farver.

Andre eksempler på såkaldte designer hunde er Labradoodle, som er en blanding mellem Labrador og Pudelhund og en Puggle som er en blanding mellem en Mops og Beagle samt en Chorkie som er et mix mellem Chihuahua og Yorkshire terrier. Der er mange andre.

Mange tror, at en Pomsky aldrig bliver større end f.eks. en Pomeraner som bliver ca. 20 cm. høj, da de kun ser de nuttede hvalpebilleder, dette er dog ikke korrekt. En Pomsky’s størrelse afhænger naturligvis af generne i forældrene, så størrelsen vil variere lidt især også, da det er en ret ny krydsning af to hunderacer.

Man kan få et fingerpeg om, hvor stor en Pomsky hvalp ender med at blive, hvis man beregner halvdelen af vægten af den totale vægt af de to forældre, hviliket for en Pomeranian er ca. 2 – 3 kg. og for en Siberian Husky tæve ca. 16 – 23 kg, hvilket vil give en vægt for en Pomsky på mellem 9 og 13 kg. Til sammenligning vejer en f.eks. en mops ca. 9 kg,, en Pomsky er derfor ikke en helt lille og nuttet hund, når den bliver voksen.

Pomsky’en er ligesom stort set alle andre designer dogs fremavlet i USA. Vi har i skrivende stund ikke set annoncer for Pomsky’er i Danmark overhovedet. Pomsky er heller ikke en anerkendt og officiel hunderace i American Kennel Club eller i Dansk Kennel Klub på nuværende tidspunkt.

Der må antages at være høj risiko for eventuelle helbredsproblemer som følge af krydsningen af de to hunderacer, og den korte historik samt manglende anerkendelse på nuværende tidspunkt i American Kennel Club.

Hvis du ønsker dig en hundehvalp eller en voksen hund anbefaler vi at du grundigt undersøger, hvilken hunderace der passer til dig og din livsstil, da nogle hunderace både kræver masser af motion, stimulering og træning for at trives, hvor andre hunderacer kræver mindre motion, træning og stimulering.

Prøv vores Guide til hunderacer og vælg de egenskaber der passer med dit temperament, livsstil og boligsituation.

Hvad er din mening om Pomsky og designer dogs generelt? Skriv en kommentar herunder

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler