Artikler

Forside > Artikler > Hundetøj i kulden – mode ...

hundetøj

Kan det være nødvendigt at pakke sin hund ind i trøje, hue og sko, når det er koldt udenfor eller er det mest mode?
For nogle hunderacer er det ikke nødvendigt men for andre hunderacer er det nødvendigt med ekstra beskyttelse mod kulden, hvis hunden skal opholde sig udenfor i frostgrader.

Vi har avlet behovet for hundetøj frem i nogle hunderacer
Ulven kan uden problemer klare helt ned til omkring 20 graders frost, og f.eks. slædehunde som Siberian Husky og Alaskan Malamute er meget kuldetolerante. Men andre hunderacer har vi avlet på og lavet om på i sådan en grad, at de måske er meget små og tyndpelsede eller helt hårløse. Derfor har de hunderacer en højere legemstemperatur end almindelige hunde – ganske enkelt for at kunne korrigere for varmetabet, der skyldes ingen eller lidt pels.


Tag f.eks. en Chihuahua. De små hunderacer har en større overflade i forhold til sin kropsvægt. Derfor skal de producere meget mere energi og have et højere stofskifte for at holde varmen.

Hvis hunden fryser er den mere udsat for sygdomme
Hvis hunde bliver udsat for nedkøling, så bliver de modtagelige over for sygdomme ligesom vi gør det. Herudover er det aldrig sjovt at fryse, det kender vi alle. Du kan se på din hund, om den fryser.

Den kan ryste og være meget stillestående. Udover hundens krop kan ekstremiteter som ører og poter også have nogle store blodkar, som bærer kulde og varme rundt.


Stort udvalg af hundetøj og tilbehør
Herhjemme bliver det stadig mere udbredt at pynte sin hund med et moderigtigt tørklæde eller et glitter halsbånd. Udvalget af hundetøj er enormt og indbefatter både praktiske frakker og tilbehør af mere kosmetisk karakter.

Især de små hunde nyder godt af moderigtigt hundetøj og tilbehør. Man kan desuden få designertasker til at bære hunden i. De små hunderacer med tynd pels, som for eksempel chihuahua, trives bedst med en sweater eller en frakke i vintermånederne.

Store og mellemstore hunde kan også have brug for ekstra varme
Men der findes også mellemstore og store hunde, som kun har et lag pels og derfor har brug for en overfrakke i vintermånederne. Der findes sweatere, som har til formål at varme hunden. Og der findes regnjakker og vinterfrakker, som både giver varme og er vandafvisende. Desuden, kan man få refleksjakker, der medvirker, at bilister kan se hunden i mørke.


Sørg for at hunden ikke er generet af hundetøjet
Uanset hvilken type frakke eller tøj man vælger, skal man sørge for, at hunden har god bevægelighed i frakken. Ønsker du, at din hund skal pyntes yderligere fås der også hundesmykker og hundespænder til de langhårede. Du kan også få sokker til hunden. Udvalget er stort. Men er din hund meget aktiv er det vigtigt, at udsmykningen ikke generer hunden eller kan sætte sig fast i andre ting/hunde under leg.

Billeder har nogle rettigheder reserveret

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events