Hundetilbehør

Forside > Artikler > Hundetilbehør > Hundesnore og hundeliner

hundesnor

I dag kan man købe en hundesnor eller hundeline i mange forskellige materialer og længder. Her kigger vi nærmere på de mest brugte kategorier.

Hundesnor i nylon
Mange foretrækker en hundesnor i nylon frem for f.eks. læder, da nylon er fleksibelt og hunden som regel vil være mindre tilbøjelig til at gnave i en hundesnor lavet af nylon. Snoren kan enten klipses på et halsbånd eller være fæstnet direkte om hundens hals.

På et hundeinternat vil hundene f.eks. typisk blot blive flyttet med en kort hundesnor af nylon omkring halsen, hvis de skal fra boks til boks eller fra internatet og ud til en bil. En kort nylonsnor kan også være en billig og hensigtsmæssig til en gåtur, hvor du vil have bedst mulig kontrol over hunden.

Hundesnor i læder
Andre kan bedre lide en hundesnor i lædermateriale, da læder bliver blødere og fleksibelt med alderen. Således kan en hundesnor af læder have en mindre tendens til at skrabe mod hundens hud. En hundesnor i læder kan også være rar at holde fast i og mere nænsom mod hænderne. Mange kan også bedre lide følelsen af kvalitet, som vi associaserer med læder frem for nylon.

Hundesnor med to greb
Denne type hundesnor er lavet med både et greb for enden og et greb længere nede, så du slipper for at vikle snoren rundt om din hånd, hvis du har brug for at mindske hundesnorens længde. Dette kan nemlig blive en ubehagelig fornøjelse for din hånd, hvis du har en hund, der bliver meget begejstret og ivrig ved mødet med f.eks. en fremmed hund, som den halser hen imod.

Træningssnor
Hvis du er i gang med at træne din hund til at gå pænt ved siden af dig og sætte sig ved din side, når du stopper, kan det være en god ide at benytte en hundesnor, der er kortere end den du måske normalt bruger til gåturene. Dette giver dig mere kontrol over hunden. Hvis du fæstner snoren højere på hundens nakke, øger du ligeledes din kontrol med hunden, da hunden så ikke kan trække lige så nemt, som hvis snoren er fæstnent lavere på nakken, hvor hunden har langt hovedparten af sin trækkraft.

Flexline
Denne type hundeline er lavet, så den automatisk udvider sin længde til hundens afstand, når du ikke har låst den. Ligeledes trækker den sig automatisk ind igen, hvis afstanden bliver mindre og hundelinen er ulåst. Nogle foretrækker denne type hundeline til sin hund, da den giver hunden meget frihed. Flexlinen kan dog ikke anbefales til hunde, som endnu ikke har lært at gå pænt, da hunden lige pludselig kan fare et sted hen og trække linen fuldt ud inden du når at reagere. Ligeledes kan hundelinen blive viklet rundt om hundens ben eller andre genstande, hvis hundelinen har været fuldt udspændt og låst når hunden så bevæger sig tættere på dig igen.

Hvilken type man vælger eller hvilket materiale hundesnoren er lavet i er mest et spørgsmål om personlig præference og til hvilket formål hundesnoren skal benyttes.

Billeder har rettigheder reserveret af themarmot

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Jul 2020 >>
mtotfls
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Events

Relaterede artikler