Artikler

Forside > Artikler > Hundens rygsmerter kan give anledning ...

smerter-hos-hunde

Ryg- og nakkeproblemer er faktisk ret udbredt blandt hunde. Vi er alle bekendt med, hvordan dårlig ryg eller smerter i ryggen kan tage en del af livsglæden og gøre os sure og tvære. De fleste har også prøvet at overanstrenge muskler i ryggen, og fundet ud af, at vi stort set skal bruge ryggen til alt hvad vi foretager os i dagligdagen.

Hvis din hund har smerter i nakke eller ryg, så kan det sagtens udmønte sig i adfærdsproblemer hos hunden som f.eks. aggressivitet, nervøsitet og stress.

Forebyg problemerne
Sørg for at din hund får varmet lidt op og strukket sig inden, at hunden giver den fuld gas med den fysiske aktivtet enten på agilitybanen eller i leg med andre hunde. Når du ser en løve i fjernsynet, som har ligget ned og hvilet sig på savannen, så er det aller første løven altid gør instinktivt at strække sig, så musklerne straks er klar til at yde sit optimale.

De hyppigste årsager til nakke og rygproblemer hos hunde
Mange anskaffer sig et tyndt halsbånd og en hundesnor, som de bruger til gåturene. Hvis du har en hund, som trækker meget eller laver udfald mod andre hunde etc. så kan de pludselige ryk og hårde belastninger sagtens lave skade på hundens nakke eller ryg. Hvis du har en hund, som trækker meget eller laver pludselige ryk, eller du måske selv går og rykker i snoren for at irettesætte hunden, så brug i stedet en hundesele. En kropssele aflaster hundens nakke og ryg, og er i det hele taget bedre for hunden.

Vil du alligevel helst bruge et hundehalsbånd og hundesnor, så køb et hundehalsbånd, der dækker mindst tre af hundens nakkehvirvler. Læs mere om hvordan du får din hund til at gå pænt i snor her

Hundekiropraktor
De fleste anerkender, at en kiropraktor kan hjælpe os mennesker med at fjerne ryg og nakkeproblemer. En god hundekiropraktor kan gøre det samme for din hund. Hvis din hund har adfærdsproblemer, så er det vigtigt at få afdækket om grunden hertil er smerter inden, du går i gang med hundetræning for at løse problemet.

Har du haft en hund med rygsmerter, og hvad gjorde du? Skriv en kommentar herunder

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Jul 2020 >>
mtotfls
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Events

Relaterede artikler