Artikler

Forside > Artikler > Hunden må ikke længere svømme ...

hunde-på-stranden

Fremover er det forbudt for din hund at hoppe i vandet på Blå Flag strandene i Danmark i perioden 1. maj til 15. september.

Det er den internationale Blå Flag-jury, som har vedtaget det nye forbud. Bjarke Lembrech Frandsen som er Blå Flag Konsulent i Friluftsrådet udtaler:

“Udgangspunktet for forbuddet mod hunde i vandet på Blå Flag strande, er problemet med mange løse hunde på strandene i nogle andre lande. Det betyder, at der er målt et øget antal E.coli bakterier i vandet på disse strande og derfor er forbuddet indført.”"

Bjarke Lembrech Frandsen udtaler videre:

“Dette er normalt ikke et problem i Danmark, men eftersom at Blå Flag ordningen er en international ordning, der omfatter 48 lande og mere end 4.000 strande, omfatter forbuddet mod hunde på Blå Flag strande også Danmark”

I kriterierne for at kunne bruge det Blå Flag står der bl.a.

“Det er IKKE tilladt for hunde at bade på Blå Flag strande, i perioden fra 1. maj til 15. september.” – se dokumentet her (PDF dokument side 29)

Blå Flag er et internationalt miljømærkningsordning, som skal sikre badegæsterne gode oplevelser ved stranden.

Det er stadig ikke forbudt at tage sin hund med på en Blå Flag strand, men den skal være i snor og må ikke hoppe i vandet.

I starten af strandsæsonen vil der komme kontrollører fra Friluftsrådet ude på de forskellige Blå flag strande for at tjekke, at alt er i orden og reglerne overholdes.

Hvis reglerne gentagende gange over flere år ikke overholdes, kan den enkelte stand miste retiigheden til at benytte Det Blå Flag udtaler Bjarke Lembrech Frandsen fra Friluftsrådet.

Blå Flag strande i Danmark

Du kan se et kort over hvilke strande du ikke længere må lade din hund svømme her

Hvis du gerne vil have din hund med ud at svømme lovligt, så kan du tage til en strand, som ikke hører ind under Blå Flag mærkningen eller besøge de mange danske hundeskove hvor mange har søer eller åer i hundeskovene.

Hvad tænker du om forbuddet – skriv din kommentar herunder:

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler