Artikler

Forside > Artikler > Brevkasse: Min hund er bange ...

sana-sofia-hjort-brevkasse

Hunde-adfærdsbehandler Sana Sofia Hjort svarer på spørgsmål i brevkassen her på Dogsuniverse.dk

Spørgsmål
Kære Sofia,

Vi har en hund på nu 1 år, som er meget underdanig. Var hun fra første dag vi fik hende. Hun er en rigtig god hund, men når hun møder andre hunde, som er for voldsomme så ligger hun sig på ryggen, eller kryber hen til dem.

Det er egentlig ikk mit problem, mit problem er at hun ikk kan lide små børn . 0-4 års alderen. Hun knurrer ikk eller viser nogen form for aggresivitet. Hun skynder sig tværtimod hen til mig eller min kæreste, og hvis barnet kommer for tæt på, vil hun gerne op til os. Hun er en labrador blanding på 25 kg. Så det ikk helt let. Mit spørgsmål er om hvordan jeg bedst kan lære hende at omgås børn? Hun har ikk haft nogen dårlig oplevelse med børn , det tætteste er nok at hun blev bange da min venindes dreng begyndte og græde. Hun elsker alle fremmede, og ved hun aldrig kunne finde på at bide. Hvis hun leger med en hund i hundeskoven , og det bliver for voldsomt, hvor den anden måske bider den i øret. Så gør hun ingenting, tværtimod ligger hun sig bare på ryggen med halen mellem benene.. Det er lidt svært og forstå da hun faktisk har haft en god oplevelse med den dreng hun blev bange, og hyggede med ham.

Er bange for når vi engang selv har fået børn, at hun ikk kan lide dem. Eller om det bare er en vane sag .. Det er jo godheden selv, og hun betyder alt for mig og min kæreste.

Hilsen Simone . Glæder mig til at høre fra dig.

Svar
Kære Simone,

Børn og hunde – ja det er et stort, vigtigt og faktisk også ret farligt område. Børn er totalt uforudsigelige! Altså virkeligt! Uanset hvor god og konsekvent du er som opdrager, så hører de ikke efter de første mange år. Senere høre r de ikke efter, fordi de vælger at lade være – så ja de er 100 % uforudsigelige! I hvert fald fra hundes vinkel.

Så børn og hunde er en stor opgave.

Rigtigt mange hunde er faktisk bange for børn! Børn bevæger sig underligt, børn skriger, børn slås og børn råber. Prøv at forestille dig at være hund! Uanset hvor dygtig du er med dit sprog (kropssproget), så fatter barnet intet!

Din hund lyder som en dejlig tæve, som i den grad trænger til selvtillid. Selvtillid er det der gør, at jeg som hund ikke når derud, hvor jeg bider/snapper efter. For alle hunde kan komme derud! Det er jeg nød til at pointere! Bliver hunden presset nok, så bider den! Sådan er det! MEN for nogle hunde skal der RIGTIGT meget til – også over RIGTIGT lang tid! Måske når den at dø af stress inden det sker, men min påstand er, at alle hunde kan komme derud.

Nå, nu skal jeg ikke tage modet helt fra dig/jer, men det er vigtigt for mig at sige, at du/I skal virkeligt arbejde med dette, hvis I vil have det anderledes:

  1. Hun skal lave noget der er meningsfyldt for hende hver eneste dag.
  2. Hun skal generelt have mere tillid til verden.
  3. Hun skal have noget motion der passer til hendes alder.
  4. Hendes stressniveau skal nedsættes.
  5. Hun skal møde børn på fornuftig tryg måde for alle parter.
  1. Hun skal af med madskålen, således at hun fra nu af arbejder for al sin mad. Fodersøg, problemløsning og træning.
  2. Når I skal møde verden skal hun være tryg og have belønning i form af mad! Mad er med til at sænke stressniveauet.
  3. Hun skal ikke motioneres endnu, men hun skal ud og gå hver eneste dag. Gåture der handler om oplevelser – gode oplevelser med mad.
  4. Sørg for en daglig omgang massage. I kan selv – nus i laaaaaangsomme bevægelser hele kroppen igennem. Drop alle kastelege, trækkelege og fangelege!
  5. Når I skal hilse på børn, skal der igen være mad indblandet.

Dette var kun korte overskrifter. Men som du kan se, er det centrale maden og stressreduktion, og de to ting hænger uløseligt sammen! Kroppen kan ikke stresse nær så meget, så længe den spiser. Og så de der vilde lege! Jeg ved af erfaring, at de fleste hunde synes det er skide skægt! MEN jeg ved også, at det er stressinducerende, og ikke giver hunden en sk*d andet end det. Så drop dem og træn i stedet.

I skal træne øvelser hun er glad for, men som ikke stresser hende. Kontaktøvelsen er fantastisk, ottetal, zig-zag, lig stille, blive ”skudt”, nej øvelsen osv osv. Alle stille lege, hvor hun skal koncentrere sig er gode. Og så spor og søge arbejde! Det er fantastisk til at trætte – og jo mere træt hunden er, jo mindre energi er der til at blive bange med.

Til sidst vil jeg sige, at jeres problem skal ret hurtigt ændre sig til det bedre, ellers vil jeg anbefale jer at få professionel hjælp!

Mange hilsner
Sofia

Har du selv et spørgsmål til Sana Sofia Hjort, så email dit spørgsmål til brevkasse@dogsuniverse.com

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler