Adoption af hund

Forside > Artikler > Adoption af hund > Hundeinternater – overvejer du at ...

adopter-en-hund

Det er en god gerning og nogle gange en meget praktisk overvejelse at vælge en voksen hund fra et hundeinternat i stedet for at anskaffe sig en hundehvalp. Men meget ofte bliver hunden fra hundeinternater valgt fordi hunden er “sød”, “nuttet” eller “fashionabel” i stedet for på grundlag af overvejelser omkring hundens energiniveau og adfærd. Dette øger chancen for, at hunden senere tilbagegives til et hundeinternat og måske i sidste ende bliver aflivet. Hundeunivers.dk giver her gode råd, når du vælger en hund fra et hundeinternat.

Hvor meget tid og energi har du?
Når man vælger hund uanset om det er fra hundeinternater eller fra en kennel er det vigtigt at overveje hvordan hundens energiniveau passer til dit. Det første skridt er derfor at være ærlig overfor sig selv og identificere sit eget energiniveau. Vågner du tidligt om morgenen, spiser en sund omgang morgenmad og løber en tur i skoven? Eller tager du livet i et mere komfortabelt tempo? Når dit og din hunds energiniveau er i konflikt kan hermed forbunde frustrationer føre til problemer for både hund og ejer.

Hvilken hund skal du vælge?
Efter at du har identificeret dit eget energiniveau er det tid til at begynde din research omkring hunderacer og deres energiniveau. Det er dog vigtigt at huske, at en hunds race ikke nødvendigvis dikterer hundens personlighed, men nogle hunderacer er kendt for at have et bestemt energiniveau eller disposition. Når du har foretaget din research er det tid til at lede efter din nye hund med et par idéer i baghovedet.
Hvis du har besluttet at begynde din søgen efter din nye hund ved det lokale hundeinternat, er det vigtigt at huske på, at en hund i et bur i et internat er svær at vurdere, når det kommer til hundens energiniveau. Hunde der lukkes inde i et bur i længere tid af gangen kan være frustrerede og nervøse.

Spørg personalet hos hundeinternatet om deres vurdering, personalet er ofte ikke interesserede i bare at få hunden ud af døren men derimod at sikre, at den finder et passende hjem og ikke bliver leveret tilbage til internatet igen. Find ud af hvordan hundens personlighed virkelig er og hvordan den interagerer med personalet og de andre hunde. Hvordan opfører hunden sig under spisetid? Hvordan opfører hunden sig når der kommer folk og kigger på de andre hunde?

Spørgsmål som disse vil pejle dig nærmere i retning af, hvordan hunden sandsynligvis vil opføre sig hjemme hos dig. Hvis du går en tilstrækkelig lang tur vil hunden også få afløb for den frustration og energi, som den havde opbygget i buret. Dermed får du et mere præcist billede af hundens personlighed og energiniveau.

Det mest vigtige er, at efterlade dine følelser så vidt som mulgt ved døren til internatet. Du vil have masser af tid til at lære din hund at kende, når hunden bliver bragt hjem og integreret i din familie. For din og hundens skyld er det bedst, at du forsøger ikke at lade dig mærke af internatsmiljøet.

Adoptionscentre kan være meget hjertebristende steder hvis dine tanker er fokuserede på hver eneste hund, der er til stede i internatet. Det er vigtigt for dig at vælge den korrekte hund, som passer til dig og din personlighed og ikke bare en hund, som du har ondt af. Et valg ud fra medlidenhed er ikke til gavn for dig eller hunden på den lange bane.

Rettigheder til billieder reserveret af powazny

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler