Artikler

Forside > Artikler > Hundehvalpens begyndelse i sit nye ...

hvalp-hjem

Du har sammen med din familie og efter nøje overvejelser udvalgt din nye hundehvalp, og det er blevet tid til, at familiens nye firbenede medlem skal sætte sine poter i jeres hjem for første gang. Hvilke forholdsregler skal i tage derhjemme inden i henter hundehvalpen, og hvad har den brug for i sit nye hjem helt fra starten? Dette og flere spørgsmål hjælper hundeunivers.dk dig og din familie med at få svar på her.

Et stort skifte for hundehvalpen
Hundehvalpen bliver for første gang flyttet fra det hjem, som den lille hundehvalpen har kendt i hele sit korte liv – nemlig hos sin mor og sine søskende. Dette er et stort skifte for den lille hvalp, og det er vigtigt, at i tænker på hundehvalpens behov og indretter jeres hjem derefter, inden i henter hundehvalpen hos sælger.

Hundehvalpens krav til sine omgivelser
Det første vi mennesker som regel kigger på, når vi tjekker ind på selv de fineste hotelværelser er badeværelset. Vi ved vi kommer til at bruge det før eller siden. Sørg for at have overvejet hundehvalpens toiletforhold og i hvilket rum den skal bo i sine første uger. Et godt startsted er f.eks. et aflukket bryggers eller køkken med aviser på gulvet.

En hvalpekasse er god
Derefter tjekker vi mennesker gerne hvor blød eller hård sengen er. Det er rart at have et godt sted at sove, når man er i fremmede omgivelser. Din hundehvalp har det samme behov, så sørg for at den f.eks. har en hvalpekasse, den kan sove i eller et andet passende sovested. En hvalpekasse er god, da det ligger instinktivt i en hvalp (tilbage fra ulvetiden), at en hule er sikker og rar. Det er derfor lækkert for din lille hundehvalp at have sin egen hvalpekasse. Det sørger også for, at den ikke kan komme ud og lave ballade, når du ikke lige holder øje med hundehvalpen. Du lader jo heller ikke en baby have frit spil i hele dit hus – eller lægger babyen til at sove i en voksenseng.

Udsyn til verden
En gitterkasse er god, da hundehvalpen så stadig kan se sin familie, når den er i kassen, hvilket hjælper med at få den til at føle sig sikker. Har hvalpen brug for ekstra ro, kan du altid lægge et håndklæde over kassen. Hvis du forventer, at din hund skal flyve med dig senere, er det en god idé at bruge en rejsekasse som hvalpekasse, så hunden vænner sig til den. Uanset hvilken kasse du vælger, skal den polstres med nogle håndklæder eller andet blødt, så hundehvalpen kan ligge varmt og godt.

En skrøbelig lille mave
Noget af det første og mest ubehagelige vi mennesker oplever på en eksotisk rejse er dårlig mave, fordi vores mavesystem ikke er vant til den eksotiske mad på rejsedestinationen. Din hundehvalps unge og skrøbelige mavesystem kan heller ikke håndtere alt for eksotiske ændringer af diæt i starten, så sørg for at holde hundehvalpen på samme balancerede diæt, som den havde hos sælger.

Legetøj og bideting
Med mad og drikke, et sted at sove og sit eget værelse, er hundehvalpen godt hjulpet, men de fleste vil måske komme til at kede sig ret hurtigt. Det kan en hundehvalp også, så sørg for at den har nogle sikre legetøjsting, som den kan bide i og lege med. Det er vigtigt for en hundehvalp at have gode sikre ting at bide i, da den har en naturlig trang til at bide i alt, når den udvikler sine små tænder.

Ud på eventyr i verden
En hundehvalp, ligesom voksne hunde, har brug for at komme på eventyr, så sørg for, at du har en passende snor og hundehalsbånd til hundehvalpen allerede fra starten, så i kan gå ud og se på verden sammen. Det styrker båndet imellem jer.

Et hvalpesikkert hjem
Ligesom man skal babysikre sit hjem, skal man også hvalpesikre sit hjem. En hundehvalp er langt mere mobil end en baby, og den leder hurtigt efter sjove genstande at gnaske i. Nogle planter er giftige for hunde, så sørg for at disse ikke er tilgængelige for hvalpen og det samme gælder andre ting, som hundehvalpen kan komme til på sit niveau. Det er fordelagtigt at afskærme et område, så hvalpen holder sig indenfor dette. En hundehvalp har næse for ballade og mobiliteten til at finde den, så sørg for virkelig at tænke over hvilke ting og genstande hvalpen kan få snuden i.

Hundehvalpens første halsbånd
Hundehvalpens halsbånd bør være blødt læder eller nylon. Halsbåndet skal sidde tæt, men du bør kunnne stikke to fingre ind imellem halsbåndet og hvalpens hals. Ligesom børn gror ud af deres tøj, kan du forvente at skifte hvalpens halsbånd i takt med at den bliver større. Hold øje med at halsbåndet ikke kommer til at sidde for stramt over tid. Hvalpens første hundesnor bør være lidt under 2 meter lang og helst nylon eller læder. Nylon er nem at vaske. Med den længde har hundehvalpen et passende råderum, men er stadig under ejerens kontrol.

Hundehvalpens vandskål
Din hundehvalps vandskål er dens eneste kilde til vand, så sørg for at den er fyldt med frisk vand altid. Den bør også være lige så ren som et glas du selv ville drikke af. Hvis en hund ikke har adgang til en fyldt og ren vandskål, kan den let finde på at drikke af toilettet, hvilket kan være farligt for hundens helbred, da wc-rens og andre rengøringsmidler er giftige for hunden.

Adgang til et begrænset råderum
Det er anbefalelsesværdigt, at hundehvalpen i sin første tid kun har fri rådighed over et begrænset område med et gulv, der er let at gøre rent. Det er ikke synd for hundehvalpen, at den ikke har mere råderum i starten, det hjælper den til at føle sig sikker. At hvalpen kun har et begrænset område til fri rådighed, er også med til at sikre at resten af dit hus, inkl. dine dyre tæpper, gulvtæpper, sko, møbler mv., der ellers let kan indgå i et mindre toiletuheld eller bliver gnavet i stykker. Hundehvalpe kan i deres tandfase godt lide at bide i alt. Den kan også godt finde på at angribe dine fødder, hvis det bliver for meget for dig, kan du altid sætte hundehvalpen tilbage i sin kasse med et bidelegetøj.

Hundehvalpen hentes
Når du tager ud og henter hundehvalpen første gang, er det en god idé at tage et par håndklæder med, som du kan vikle rundt om hundehvalpen, så den føler sig mere tryk og varm. Det er også meget sandsynligt, at hundehvalpen tisser el.lign. på vej hjem, så håndklæderne kan virke som en slags absorberende ble. Hvis du henter hundehvalpen alene, bør du have en rejsekasse med til hvalpen. Når hundehvalpen kommer ind ad døren, så sørg for at den ikke bliver forskrækket med alt for meget opmærksomhed fra hele familien. Det er selvfølgelig klart, at alle gerne vil holde den dejlige og kære lille hundehvalp, men det kan godt blive for meget for den, og den er ganske skrøbelig.

Rettigheder til billeder reserveret af pretendtious og lisaclarke og 23am

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler