Artikler

Forside > Artikler > Hundebure og transportkasser til hunde

hundebur

Der findes mange forskellige kasser til transport af hunde. Der er hundebure af gitter eller halvlukkede fiberglas hundekasser eller hundetransportkasser. Nolge kan tages ud igen efter brug og andre installeres mere fast i bilen. I hvilket omfang man har behov for at transportere sin hund varierer meget blandt forskellige hundeejere. Hvis man f.eks. ofte går på jagt med sin hund, vil man måske foretrække en fast installeret halvlukket hundekasse, så hele bilen ikke bliver svinet til, hvis den halvvåde hund ryster sig i bilen.

En tommerfingerregel for størrelsen af hundekassen
Uanset hvilken kasse du vælger, er en god tommelfingerregel, at din hunde lige akkurat skal kunne vende sig i hundekassen. Det er ikke en god ide at købe en hundekasse, der er for stor, da hunden så ikke føler sig tryg på samme måde i hundekassen, og da hunden kan rutsche rundt i hundekassen og ramme væggene, når bilen kører på ujævnt terræn eller ved pludselige accelerationer eller opbremsninger.

Sammenklappeligt hundebur eller hundekasse
Hvis det ikke er ofte, at du har brug for at transportere din hund, så kan et sammenklappeligt hundebur eller hundekasse være den bedste løsning. Så fylder hundetransportkassen ikke det store, når du opbevarer den i huset frem til næste gang, du har brug for at transportere din hund. Det er selvfølgelig mest sikkert for hunden, hvis transportkassen er fast forankret i bilen, men med helt små bure eller kasser til små hunde, kan transportkassen evt. sættes fast mellem sæderne.

Hvis din hund er fri under bilturen
Hvis du lader din hund være løs under en biltur inde i bilens kabine, bør du ikke lade hunden stikke hele hovedet ud af vinduet. Bare tænk på, hvad et stenslag gør ved din forrude, og dertil kommer andre løse genstande, som kan ramme hundens hoved, hvis det er stukket helt ud af forruden. Modsat af hvad de fleste tror, har din hund har heller ikke forøget glæde af at stikke hele hovedet ud af vinduet. Det din hund er begejstret for er alle de spændende lugte, som bombarderer hundens skarpe lugtesans fra omverdenen, som suser forbi udenfor bilen. Det er nok for din hund, at du ruller vinduet lidt ned, så hunden kan stikke snuden op til hullet og nyde alle de interessante lugte, som suser forbi – så har din hund lige så stor glæde af bilturen uden fare for hundens helbred.

Lad ikke hunde være alene i bilen
Udover hundetransportkasser, hundebure og andre måder at transportere din hund i et lukket rum under bilturen findes der seleværk, som du kan spænde din hund fast i under bilturen, hvis du vil lade den være løs. På den måde er din hund mere sikker under bilturen. Det kan aldrig anbefales at lade en løs hund være i bilens kabine, imens du ikke selv er til stede i bilen. Så kan hunden lave ulykker, blive stjålet, hænge sig selv (hvis den har snor på), og du kan ikke have bilruderne rullet ned på en varm sommerdag.

Den billigste hundekasse
Du kan lave en billig transportkasse til dig selv ved at købe to sorte murerbaljer i et byggemarked. De to baljer sættes sammen med den ene på hovedet ved hjælp skruer. Derefter skærer du et hul i den ene balje, som er stort nok til, at din hund kan komme ind og ud. Så kan du lægge nogle tæpper i bunden af din selvlavede hundekasse. Det er en god ide at bore nogle huller i toppen for at lukke lys ind.

Rettigheder til billeder reserveret af brianteutsch

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler