Alt andet om hunde

Forside > Artikler > Alt andet om hunde > Hunde afhjælper stress i lufthavnen

lufthavnshunde

De fleste har erfaret hvordan stress-niveauet kan nå nye højder i en lufthavn. Der kan være problemer med at checke sin bagage ind, med at nå igennem sikkerhedskontrollen. Et fly kan være overbooket eller forsinket. Hvad gør man så for at mindske stressniveauet?

Den meget store amerikanske lufthavn LAX (Los Angeles) har i år indført et frivilligt program, hvor mere end 30 hundefører med hunde går rundt i lufthavnen for at afhjælpe stress hos flypassagerne. Det er almindeligt kendt, at hunde har en positiv indvirkning på humøret og stresssymptomer, og hunde har derfor været brugt som terapidyr på f.eks. hospitaler.

Så nu er det ikke kun narkohunde, der går rundt i lufthavnene for at afsløre smuglere, men også kælehunde, der kan afhjælpe stress. Hundene er udstyret med en officiel rød vest, hvor der står “kæl med mig”. Hundene er små hyggespredere, som kan fjerne den sure mine fra selv den mest stressede flypassager.

Hundene går rundt ved boarding gates, sikkerhedskontrollen, bagagebåndet og andre steder i lufthavnen. Der er alle slags hunderacer alt fra Havaneser, Labrador, Dobermann til en Irsk Ulvehund.

Synes du det er en god ide, og burde vi have søde hunde til at afhjælpe stress i Købehavns lufthavn? Skriv en kommentar herunder

Billederne stammer fra LAX Facebookside, se flere billeder her

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Mar 2021 >>
mtotfls
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Events

Relaterede artikler