Artikler

Forside > Artikler > Hund og barn - gode ...

hund-og-barn

Har du en familie med børn, og ønsker at købe en hund, som kan indgå i din familie. Så finder du her nogle gode tips til, hvordan hund og barn bliver gode venner og undgår uheldige situationer.

Det vigtigste råd er ganske simpelt. Små og mindre børn skal aldrig være alene med en hund eller hvalp. Små børn kan nemt uforsætligt komme til at presse en hund på en forkert måde eller gøre ting, som kan skræmme hunden eller barnet. En hund kan også nemt komme til uforsætligt at skade et barn ved at vælte barnet enten i forbindelse med leg eller et hop op ad barnet. Du skal altid holde øje med situationen, når en hund eller hvalp leger med et barn.

En hund eller hvalp har også brug for fred engang imellem. Det kan være anstrengede at lege med et barn. Lad hunden sove og spise i fred. Lær børnene, at hunden skal have fred, når den sover eller spiser.

Vis børnene hvordan hunden godt kan lide at blive kælet for og hvad hunden ikke kan lide. Forvent ikke, at et barn intuitivt ved hvordan man omgås en hund på den rigtige måde. Lær børnene at bede en voksen om hjælp, hvis hunden har taget barnets legetøj.

Lær børnene at være rolig omkring hunden, så der er en afslappet affære. Løber børnene rundt og råber, så vil hvalpen gerne jagte dem rundt. Det er naturligvis ikke altid at børn hører efter, så du skal altid selv overvære børnenes leg med hunden.

Tidlig socialisering er meget vigtig for en hvalp. Hvis din hund ikke er vant til børn, så kan børn virke skræmmende på hunden med deres små hurtige bevægelser, skingre stemmer og uforudsigelige adfærd. Et barn er også nede på hundens niveau i højde, og måske derfor mere spændende. Har du ikke selv børn, så sørg for at introducere din hund for andres børn som hvalp.

Når du anskaffer dig en hvalp, så gå altid til hvalpetræning med den. Til hvalpetræning kan din hund møde mange andre hunde og mennesker og lære hvordan den skal forholde sig til mødet. Herudover får du en mere lydig hund og nogle gode redskaber, som kan hjælpe dig fremover.

Har du andre gode råd til hvordan hunde og børn kommer godt ud af det med hinanden? Så del dem med os i kommentarfeltet herunder.

Billedet har nogle rettigheder reserveret

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler