Artikler

Forside > Artikler > Hund og baby

hund-og-baby

Har du en nært forestående familieforøgelse i vente giver hundeunivers.dk dig gode råd til hvordan du introducerer din hund til din nye baby og omvendt.

Har din hund uhensigtsmæssig adfærd
Hvis din hund ikke ser dig som flokleder, springer op, kan være aggressiv eller har anden uhensigtsmæssig adfærd, er det en god ide at tage hånd om problemstillingerne med det samme. 9 måneder er tid nok til at adressere sådanne problemer. Hvis det er nødvendigt, kan du kontakte en professionel til at hjælpe dig. Du vil blive glad for at kunne bringe den nyfødte baby hjem til en velafbalanceret, rolig hund med en god opførsel.

Din hund fanger dine signaler og følelser
Det er vigtigt at være klar over hvordan din adfærd og følelser spiller ind på din hund. En graviditet kan influere på hele familien. Du kan være begejstret, ophidset, nervøs eller bange – din hund vil opfange alle disse følelser og agere derefter.

Din baby har en unik lugt
Tag ejerskab over din baby’s lugt helt fra starten. Tag en genstand med hjem, der har din baby’s lugt på sig f.eks. en bøvseklud fra hospitalet inden det er tid for babyens ankomst. Ved denne øvelse er det vigtigt, at du sætter helt klare grænser. Tillad kun din hund at lugte fra distancen mens du holder genstanden. Ved at gøre sådan kommunikerer du først til din hund, at genstanden er din – hvorefter du giver hunden lov til at lugte til genstanden. Kort sagt er genstanden din og hunden skal følge dine regler, når hunden er i nærheden af genstanden. Dette starter processen med at skabe hundens respekt for babyen.

Sæt helt klare grænser for børneværelset/børneområdet
Etabler grænser omkring børneområdet. Det er en god ide at starte med, at hunden ingen adgang har til børneværelset. Træn din hund til at forstå, at der er en usynlig grænse, som hunden ikke må gå igennem uden din accept. Senere kan du tillade hunden at udforske og lugte til enkelte ting i rummet mens du overvåger hunden. Det er dig, der bestemmer, hvornår hunden skal forlade værelset. Gentag denne øvelse et par gange inden babyen ankommer. Dette lader hunden forstå, at værelset er floklederens/dit og at dette må respekteres.

Hvordan skal du introducere hunden til babyen første gang
Tag kontrollen over introduktionen mellem hund og baby. Start med at tage din hund ud på en lang gå tur, så hunden bruger det meste af sin energi. Når du vender tilbage til huset skal du vente ved indgangen indtil din hund er helt afslappet. Når du inviterer hunden indenfor i huset, vil den straks registrere, at der er en ny lugt i huset. Hvis du har introduceret hunden til babyens lugt før, vil lugten ikke være helt ny. Mor og far skal være afslappede og rolige, når babyen holdes. Hunden bør tillades at lugte til babyen fra en sikker og respektfuld afstand. Lad ikke hunden komme for tæt på babyen ved det første møde. Efterhånden kan hunden tillades at komme tættere og tættere på babyen. Ved at foretage introduktionen på denne måde, lærer du hunden at se babyen som en anden flokleder.

Når dit barn kan udforske selv
Når dit barn er nået til den alder, hvor barnet er i stand til at udforske er det stadig vigtigt at overvåge enhver interaktion mellem barn og hund. Dette er en god mulighed for at lære dit barn ikke at irritere hunden ved f.eks. at hive den i halen etc. Disse lektioner omkring gensidig respekt kan ikke begynde for tidligt. Alt for mange børn har uforvarende provokeret en ellers rolig hund, alene fordi barnet ikke var overvåget af forældrene eller havde modtaget tilstrækkelig instruktion.

Bliver en hund jaloux?
Glem ikke hunden. En hund behøver ikke nyt legetøj eller særlig opmærksomhed for at føle sig vigtig. Du skal bare opretholde den normale rutine med daglige gå ture og konsistent lederskab. Dette vil hjælpe din hund til at føle sig sikker og gøre det nemmere for hunden at acceptere familieforøgelsen på en rolig og afslappet måde.

Er hunderacen vigtig?
Forholdsreglerne gælder for alle hunderacer – både store og stærke hunderacer samt små og nuttede hunderacer. Selv en lille chihuahua er i stand til at gøre en baby fortræd. Nøglen er lederskab – vær ærlig overfor dig selv, kan du kontrollere din hund i alle situationer? Dit barns sikkerhed kommer altid først.

Billeder har rettigheder reserveret af jacobim

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler