Artikler

Forside > Artikler > Hund i bilen – er ...

test-af-hund-i-bil

Du ser det sikkert tit – hunde på bagsædet, på hattehylden, på forsædet eller i bunden af bilen uden at være spændt fast eller i et transportbur.

Det er ikke ulovligt
Det er faktisk ikke ulovligt, at have hunden løs i bilen, eftersom der findes ikke en lovgivning, der omfater transport af hunde i bilen. Hunde bliver rent lovgivningsmæssigt opfattet som gods.

Ifølge lovgivningen skal gods (og dermed hunden) være anbragt således, at det ikke kan frembyde fare for personer eller medføre skade på ejendom. Godset (og hunden) må heller ikke genere føreren i forbindelse med kørslen.

Løse hunde i bilen kan få alvorlige konsekvenser
Det kan dog have meget alvorlige konsekvenser for både føreren og andre passagerer og hunden, hvis du lader være med at spænde hunden fast eller placerer den i en hundeboks under kørsel.

Ved en hård opbremsning, sammenstød eller en direkte kollison kan hunden blive slynget gennem bilens kabine og gøre stor skade på bilens passagerer, og ikke mindst selv komme alvorligt til skade.

Se i denne video fra FDM hvor galt det kan gå, hvis hunden ikke er spændt fast på bagsædet:

Forskellige muligheder for at sikre hunden
Der eksisterer forskellige muligheder for at sikre en hund i bilen, og dermed beskytte både hunden ved en ulykke samt føreren og eventuelle passagerer.

Transportbur eller transportboks til hunde
Med et transportbur som skal sikres ordentligt eller en fastmonteret transportboks sikrer du, at hunden bliver hvor den skal og samtidig beskytter du eventuel bagage og skåner bilens betræk.

Når du vælger boksen skal du sikre at hundeboksen eller transportburet er så stort, at hunden uden problemer kan stå oprejst, og vende sig uden problemer samt ligge udstrakt.

Hvis muligt skal transportburet transportboksen placeres således, at den står på tværs af bilens køreretning. Dermed sikerer du, at hundes krop vender på tværs af køreretningen og ved en eventuel ulykke dermed mindsker risiko for alvorlige skader på hundens ryg og hoved.

Sikkerhedsseler til hunde
En anden mulighed er at vælge sikkerhedsseler til hunde. Sikkerhedsseler til hunde findes i alle størrelser. Hundeselerne fastgøres til de eksisterende sikkerhedsseler, der allerede findes i bilen.

Det er vigtigt, at du sikrer dig, at låsen på hundens sikkerhedssele er rigtig god, så du ikke risikerer at låsen springer op når hunden bevæger sig under kørslen. Husk at hunden også skal vænne sig til at have selen på, og det måske skal trænes inden i skal ud på en længere tur.

Kør bil, når du kører bil
Når hunden er fastspændt i sin sele eller i et transportbur, skal du heller ikke hele tiden holde øje med om hunden har det godt eller laver noget den ikke må. Den landsdækkende kampagne ”Kør bil, når du kører bil”, oplyser at uopmærksomhed i trafikken er en afgørende faktor i 1/3 af alle trafikulykker og med hunden fastspændt eller i et transportbur, kan du have fuld fokus på vejen uden at blive distraheret.

Spænder du din hund fast eller placerer du hunden i en transportboks?

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler