Adfærd

Forside > Artikler > Adfærd > Hund der strejfer

hund-der-strejfer

Min hund strejfer eller løber bort – hvorfor gør den det, og hvad kan jeg gøre ved det?

Når en hund strejfer kan den være til fare for sig selv og andre. Det værste en hundeejer kan forestille sig er, at hunden bliver involveret i et trafikuheld. Derfor er det vigtigt at tage hånd om situationen, hvis din hund er begyndt at strejfe.

Hvad får min hund til at strejfe?
Hvis du har en hanhund, som er blevet kønsmoden strejfer den måske i søgen efter en tæve at parre sig med. Det kan også være, at den keder sig i haven og vil ud og opsøge noget mere spændende, som f.eks. at jage vildt eller lede efter sin ejer.

Hvad kan jeg gøre ved, at min hund strejfer?
Hvis din hund har fået smag for at løbe bort, så kan der være flere årsager. Du kan prøve at gøre det mere interessant for hunden at blive hjemme i første omgang. Sørg for, at hunden kan løbe rundt i en indhegnet have og følge med i, hvad der foregår udenfor. Det kan være med til, at din hund ikke keder sig.

Din hund vil også være mindre tilbøjelig til at løbe væk, hvis du selv er med ude. Nogle hunderacer som f.eks. jagthunde vil måske have en større tendens til at følge sin næse ud i verden på jagt efter vildt. Det kan være svært at vænne en hund fra at stikke af, hvis den først har fået smag for eventyr på egen hånd.

Hvis du har en kønsmoden hanhund, som strejfer, så kan du overveje at få foretaget en kastration af din hund. I nogle tilfælde vil det mindske din hunds tilbøjelighed til at strejfe markant, da den så ikke længere har et stærkt behov for at finde en mage. Hvis din hund strejfer af andre grunde, vil det ikke løse problemet i sig selv at kastrere den.

Bøde for at hunden løber hjemmefra
Hvis din hund strejfer, og politiet derfor i sidste ende henter den, og bringer hunden hjem, så får du en bøde på 2.000 kr. jf. Hundeloven. I gentagelsestilfælde øges bøden med 50 pct. Det kan derfor hurtigt blive dyrt, hvis din hund bliver ved med at løbe væk.

Har du selv oplevet, at din hund strejfer eller stikker af, og hvad gjorde du ved det?

Billedet har rettigheder reserveret

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler