Adfærd

Forside > Artikler > Adfærd > Hjælp min hund trækker i ...

DSC_6086

De daglige gåture med din hund skal helst være en positiv oplevelse både for dig og din hund. Det er mange timer, man skal gå sammen igennem hundens liv, og hunden har et dagligt behov for motion og samvær.

Hvis din hund trækker i snoren, så kan det hurtigt blive belastende at gå tur med din hund. Der er ikke noget mere irriterende end at blive trukket rundt på villavejen.

Det er nemmest at lære din hund ikke at trække i snoren, hvis du har været konsekvent med træningen helt fra den var hvalp. En sød hvalp får meget ofte lov til at trække rundt med sin ejer, når den vil snuse til ting, og det er med til at forstærke adfærden hos hunden, der så fortsætter med det som voksen.

Det hjælper ikke at skælde ud, trække tilbage eller hugge i snoren. Det du i stedet skal gøre er at væbne dig med tålmodighed og nogle gode råd. Du kan prøve nogle af de her tilgange og finde ud af, hvad der virker på din hund.

Stop helt op, når hunden trækker
Hvis din hund trækker i snoren, så stop helt op og stå stille som en statue indtil hunden igen tager kontakt til dig, så snoren bliver slap. Ros så hunden og giv den evt. en godbid samtidig med, at du går fremad igen. Trækker hunden igen, så stop op igen osv. Det kan godt tage lang tid at gå en tur, men vær konsekvent og tålmodig. Din hund finder hurtigt ud af, at den ikke kommer fremad overhovedet ved at trække i snoren.

Gå i modsat retning, når hunden trækker
Hvis din hund begynder at trække, så fortæl hunden, at du ændrer retning f.eks. ved at sige “kom” og begynd herefter at gå i den modsatte retning. Så fortsætter du i den retning indtil din hund begynder at trække igen. Når hunden trækker igen, så skifter du igen retning ved at give din kommando og skifte retning. Så lærer hunden at den ikke kommer i den retning, som den gerne vil ved at trække. Hunden er også mere nødt til at holde øje med dig for at finde ud af, hvor du er på vej hen.

Ros din hund, når den går pænt
Når din hund har gået pænt i snoren i et stykke tid, så ros hunden og giv den en godbid. Så bliver det en positiv oplevelse at gå ved siden af dig. Det skal være sjovt og positivt for din hund at gøre det rigtige.

Har din hund snor nok?
Hvis du giver din hund meget kort snor, så er det svært for den at undgå at trække lidt i den, når den lige skal snuse lidt til noget tæt på. De fleste går tur med hunden for hundens skyld, så den skal have lov til at kunne snuse lidt hist og pist uden at det nødvendigvis resulterer i at hunden trækker.

Har du gode råd til andre, som har en hund, der trækker i snoren? Hvordan fik du din hund til at gå pænt i snor?

Billedet har rettigheder reserveret

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind
Facebook Twitter Google

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler