Artikler

Forside > Artikler > Guide til hundefoder

hvalpefoder

Når du vælger hundefoder, så skal du tage i betragtning hvor gammel din hund er. Når en hvalp vokser har den brug for en anden sammensætning af foder, som du får med hvalpefoder. En voksen hund har et andet behov, som tilgodeses igennem kvalitetsfoder til voksne hunde. Når hunden bliver gammel, så skal den have et hundefoder, som er justeret og tager hensyn til de behov, som en ældre hund har.

Alt efter hvor aktiv din hund er, så kan den have brug for mere eller mindre foder. Har du f.eks. en aktiv slædehund vil den have brug for mere foder i de perioder hvor den arbejder intensivt og forbrænder mere energi.

For langt de fleste hunde er det fint at give hunden den mængde hundefoder, som står på hundefoderet, da det er baseret på det gennemsnitligtlige kaloriebehov.

Tjek selv om din hund er overvægtig
Du kan også se på din hund, om den er overvægtig eller tager sig fint og velproportioneret ud. Du kan også mærke efter, om du kan mærke hundens ribben, når du lægger din hånd på hundens side. Der bør ikke være så tykt et lag fedt, at du ikke kan mærke dem.

Behovet for næringsstoffer kan ændre sig
Hvis særlige forhold gør sig gældende for din hund, så kan det være nødvendigt at ændre mængden af fedt, protein, mineraler eller andre næringsstoffer. Det kan f.eks. være i sammenhæng med drægtighed, diegivning, en hvalp i vækst, hård fysisk aktivitet, en gammel hund eller ekstreme klimaforhold.

Køb godt fuldfoder
Hundemad er fuldfoder, hvis det indeholder alle næringsstoffer, som hunden har brug for. l et velafbalanceret hundefoder, så er de forskellige næringsstoffer tilpasset hundefoderets kalorieindhold. Det gør nemlig, at når hunden spiser den rigtige mængde kalorier, så får hunden også de korrekte mængder, af de nødvendige næringsstoffer. Sørg for, at hundemaden er af god kvalitet og ikke er fyldt med f.eks. kornprodukt.

Sådan fodrer du din hvalp
Det er meget vigtigt, at en hundehvalp får den rigtige mængde af næringsstoffer igennem hele sin vækstperiode, så hvalpen udvikler sig godt. Det er igennem vækstperioden, at både hvalpens knogler og muskulatur udvikler sig. Du bør altid fodre med hvalpefoder indtil hunden er mindst 12 måneder gammel (eller senere afhængig af hvalpens udvikling).

Det er almindeligt, at man skifter til at fodre med hundefoder til voksne hunde, når hvalpen har nået minimum ca. 90% af sin voksenstørrelse. Det er også meget vigtigt, at du ikke overfodrer hvalpen igennem vækstperioden, og at du ikke tilsætter for meget af forskellige næringsstoffer. F.eks. kan overfodring eller for meget kalk tilsat maden forårsage misdannelser af knogler og led.

Sådan fodrer du din voksne hund
Når hunden er blevet voksen, så skift til almindeligt hundefoder til voksne hunde. Tilpas foderet og mængden til din hund. Har du f.eks. en hund med tendens til overvægt og en passiv levemåde, så giv den et hundeoder med et lavere kalorieindhold og mindre foder end du ville have givet til en meget aktiv hund eller tynd hund. Den rigtige mængde hundefoder er ganske enkelt den mængde foder, hvor hunden holder sin idealvægt.

Sådan fodrer du din ældre hund
Når hunden bliver ældre, så har den et andet næringsbehov. Dette tilgodeses bedst ved at give den gamle hund et afbalanceret hundefoder med nedsatte mængder af protein, kalcium, fosfor og salt. Hvis du tilpasser hundens foder til hundens alder, så kan det være med til at nedsætte risikoen for at din hund får visse sygdomme, som man ofte ser hos ældre hunde.

Skal du give din hund hjemmelavet foder eller færdigt hundefoder?
Uanset om du giver din hund et færdigt hundemads produkt som f.eks. tørforder eller laver hundemaden selv, så er det vigtigt, at din hund får alle de næringsstoffer, som den har brug for. Vil du skifte til at lave hjemmelavet hundemad eller BARF, så er det derfor vigtigt at du griber det fornuftigt an. Konsulter evt. din dyrlæge med in plan for skiftet til hjemmelavet hundefoder eller BARF inden du går i gang.

Hvordan fodrer du din hund? Skriv en kommentar herunder

Billeder har rettigheder reserveret

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler