Artikler

Forside > Artikler > Forskellige hundesenge

hundekurv

Hvis man anskaffer sig en hvalp er det fristende at invitere hvalpen med op i sengen. Men tillader man, at ens egen seng også skal fungere som hundeseng, vil den have denne funktion de næste 10-15 år. Og det er uanset om hunden er våd, beskidt eller fælder.

Det kan derfor være mere praktisk og hygiejnisk at anskaffe sig en hundeseng eller hundekurv.

En hundeseng kan siges at have to formål. Det primære formål er, at hunden skal ligge behageligt og varmt. Og det sekundære formål er, at sengen skal fungere som hundens “helle” og fristed. Det vil sige, at hunden skal have lov til at være i fred, når den ligger i sin hundeseng. Både som hvalp og voksen hund.

Der findes mange forskellige hundesenge. Lige fra store sækkestole til almindelige pileflettede hundekurve.

Hvilken udformning hundesengen skal have er en smagssag. Nogle foretrækker en seng med kanter, så hunden kan krølle sig sammen.

Og andre vælger tykke hundepuder uden kanter, så hunden kan ligge udstrakt.

Materialerne varierer ligeledes; og der findes senge i både nylon, bomuld, fleece plast og læder. Den praktisk tænkende hundeejer vil vælge en hundeseng i plast eller læder, så den er let at rengøre. Andre vælger hundeseng ud fra et mere æstetisk synspunkt.

Såfremt du foretrækker et bestemt materiale frem for et andet, kan det være en god ide at besøge en dyrehandel sammen med din hund, og på den måde afprøve om den bryder sig om materialet, inden du køber hundesengen. Det er også forskelligt om hunden kan lide at ligge krøllet sammen op af nogle bløde og høje kanter, eller slænge sig på en stor pude uden kanter.

Hvis du gerne vil spare penge, så kan en gammel dyne også sagtens bruges som hundepude.

Hvad foretrækker din hund?

Billede har nogle rettigheder reserveret

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler