Artikler

Forside > Artikler > Fødevareministeren lancerer hundepakke

hundebreve-til-fødevareministeriet

Sagen om den aflivningstruede Schæferhund Thor satte ekstra fokus på den nuværende Hundelov og dens konsekvenser.

På mindre end tre måneder har Fødevareministeren således fået over 4.500 henvendelser på mail og ved brev fra hundeejere, der er utilfredse med Hundeloven.

Brevene indeholder både argumenter for en ændring af loven og billeder af de berørte hunde. Det er noget der har gjort indtryk på Fødevareminister Mette Gjerskov.

De fleste hundeejere ønsker en ændring af Hundeloven og af den omstridte skambidsparagraf, der medfører aflivning af en hund, som har skambidt en hund eller en person.

Fødevareministerens plan var at evaluere på Hundeloven til foråret, men nu vil hun også kigge på skambidsparagraffen.

Som det er nu så vil en hund blive aflivet ved politiets skøn, men mange mener, at der bør en hundesagkyndig ind over sagen. Den nuværende skambidsparagraf skelner heller ikke imellem om det er en hund eller et menneske, som er blevet bidt af hunden.

I en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet fra den 7. marts 2013 fremgår følgende:

Fødevareministeren lancerer hundepakke

Det skal ikke længere være lovligt at skyde omstrejfende hunde, og reglerne for hunde, der skambider andre hunde, skal revurderes. Hundepakken har fire centrale politiske initiativer:

Håndtering af strejfende hunde
Mette Gjerskov foreslår at ændre mark- og vejfredsloven sådan, at den eksisterende regel om, at man må skyde omstrejfende hunde, bliver sløjfet, og at reglerne om hunde bliver samlet i hundeloven:

”Jeg synes ikke, det er en holdbar løsning at give borgerne, at de kan skyde en hund, der strejfer, uden at den skader andre dyr eller mennesker. Derfor bør denne mulighed for selvtægt slettes af lovgivningen. Den slags sager skal henvises til politiet. Samtidig vil jeg forenkle reglerne og samle de fleste bestemmelser om hunde i én lov”, siger Mette Gjerskov.

Håndtering af hunde, der har bidt
Hundelovens forbud mod bestemte hunderacer skal evalueres, og håndteringen af skambid skal ændres.

”Der er behov for en evaluering både af forbuddet mod bestemte hunderacer og af håndteringen af hunde, der bider. Hundeloven har gjort mange mennesker utrygge. Jeg vil gerne genskabe trygheden og tage hensyn til både dyrenes velfærd, til hundeejerne og til de mennesker, der er bange for hunde. Derfor har jeg nu tilrettelagt en proces, hvor vi både inddrager interessenterne og sikrer en faglig evaluering, inden jeg sender lovændringer i Folketinget. Jeg begynder på onsdag, hvor jeg har inviteret en lang række interessenter til et møde i ministeriet”, udtaler Mette Gjerskov.

Servicetjek af en række forhold, som vedrører hunde

Fødevareministeriet vil gennemføre et servicetjek af en række forhold vedrørende hunde, herunder bestemmelser i relation til hundekenneler, fyrværkeriloven og registrering af hunde.

Oplysningskampagne til hundeejere

Mette Gjerskov styrke oplysningen til borgerne om valg af hunderace og om ansvaret med at passe hunde.

Læs pressemeddelelsen i sin helhed på Fødevareministeriets hjemmeside her

Hvad synes du om hundepakken og det seneste politiske initiativ?

Foto: Fødevareministeriet

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind
Facebook Twitter Google

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler