Artikler

Forside > Artikler > Flere hundetyverier

chihuahua

Dansk Kennel Klub advarer mod hundetyverier. Indtil flere hunde er blevet stjålet bl.a. fra private haver igennem den seneste tid. Derfor lyder opfordringen fra Dansk Kennel Klub, at du skal være påpasselig med at efterlade din hund alene enten udenfor et indkøbscenter eller i en have.

Det er ikke længe siden, at den otte år gamle Bassethund Bertha blev stjålet om aftenen, hvor ejeren havde hægtet snoren fast på hundekrogen ved indgangen til en QuickFakta på Frederiksberg. Bertha er endnu ikke fundet (se et billede af Bertha nederst).

Det er Dansk Kennel Klubs opfattelse, at de små hunde som f.eks. Chihuahua’er bliver solgt videre imens de store hunde kan indgå i træning af kamphunde, og dermed lide en pinefuld død.

Dansk Kennel Klub kræver strengere straffe i kølvandet på de mange hundetyverier. Som det er nu, så takseres det som simpelt tyveri, at stjæle en hund, men det står ifølge Dansk Kennel Klub slet ikke mål med, at 80 pct. af danskerne betragter deres hund som et medlem af familien.

Dansk Kennel Klub har udstukket nogle råd for hvordan, du undgår at få stjålet din hund -  eller købe en stjålet hund:

  • Sæt ikke din hund foran butikker, men sørg for at have den under opsyn hele tiden.
  • Flere hundetyverier er sket fra private haver, så du bør kun lade din hund være alene i haven, hvis haven er hegnet ind og sæt lås på havelågen.
  • Hvis man vil sikre sig mod at købe en stjålet hund, skal man sørge for, at den man køber den af er opført på Krak med navn og adresse, og man skal sørge for at få registreringsattesten fra Dansk Hunderegister med.
  • Dansk Kennel Klub opfordrer dyrlæger til at sikre sig, at deres kunder er i besiddelse af en registreringsattest, for alle hunde, uanset raceblanding, skal have sådan en attest.

Herunder ses nogle af de hunde, der er stjålet for nyligt. Hvis du har set en af de stjålne hunde, så kan du kontakte Dansk Kennel Klub på tlf. 5618 8100.

(Bertha petit basset griffon vendeen) blev stjålet foran QuickFakta på Frederiksberg lørdag den 8. december.

Opdatering: Dansk Kennel Klub oplyser, at Bertha på lykkelig vis er blevet fundet igen, og er nu genforenet med sin ejer. Bertha blev fundet ved Grøndalsparken ved Flintholm station. Formentlig er tyven blevet stresset af den store medieomtale og har sluppet Bertha løs.

Chihuahua stjålet i Hundested/Sølager.

Muffin blev stjålet i Hundested/Sølager.

Stjålet i Hundested/Sølager.

Hvilke forholdsregler tager du for at undgå, at din hund kan blive stjålet?
Kilde: Jyllandsposten

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Jul 2020 >>
mtotfls
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Events

Relaterede artikler