Artikler

Forside > Artikler > Få overblik over hundeforsikring

hundeforsikringer

Hvis du leder efter et tilbud på billig hundeforsikring, så kan du sammenligne priser på hundeforsikring her. Ellers kan du læse mere om den lovpligtige ansvarsforsikring og de frivillige typer af hundeforikring her på siden.

Hvilke typer af hundeforsikringer findes der? Her kigger vi nærmere på både den lovpligtige ansvarsforsikring og de valgfrie hundeforsikringer, som kan være med til at betale regningen, hvis din hund bliver alvorligt syg.

Hundeforsikringer som dækker hvis din hund forvolder skade på andre

Lovpligtig hundeansvarsforsikring
Som hundeejer er du erstatningsansvarlig for alle skader både person og ting, som din hund måtte forvolde. Du er objektivt ansvarlig, det vil sige, at det er ligegyldigt om du selv har handlet uagtsomt eller ej i forbindelse med skaden. Derfor er en hundeansvarforsikring lovpligtig i Danmark.

Hvis den person, som kommer til skade har handlet groft uagtsomt eller forsætligt, f.eks. slået din hund, så den bider, så kan erstatningen blive nedsat eller bortfalde. Men det er et spørgsmål mellem den tilskadekomne og det forsikringsselskab, hvor du har tegnet din hundeansvarsforsikring.

hundeforsikringer

Hvis du tager din hund med på ferie, så dækker hundeforsikringen i de fleste tilfælde også i udlandet, hvis du holder dig indenfor Europas grænser. Men spørg dit forsikringsselskab inden du tager afsted, så er du sikker.

Valgfri udvidet ansvarsforsikring
Hvis du f.eks. deltager i hundetræning eller går på udstilling med din hund, så kan du forsikre dig imod eventuelle skader din hund måtte lave på andre hunde, instruktører eller figuranter. Disse skader vil ikke være dækket af en almindelig hundeansvarsforsikring.

Hvis du lader venner eller familie passe din hund
Skal du på ferie eller andet, og lader dine venner eller famile passe din hund, så vil din ansvarsforsikring ikke dække eventuelle skader, som hunden måtte forvolde. Det skyldes, at de som passer din hund har accepteret risikoen for skader ved at passe hunden. Som hundepasser bliver din ven eller familie nemlig opfattet som hundens ejer, og kan derfor ikke få erstatning, hvis hunden forvolder skade på dem eller deres ting.

Hundeforsikringer som dækker din hunds tilskadekomst

Hundesygeforsikring
De fleste forsikringsselskaber vil gerne tegne en hundesygeforsikring på din hund, når hvalpen er blevet 8 uger gammel og frem til din hund er fyldt 6 år. Nogle forsikringsselskaber vil måske bede om at se hundens sundhedsattest, hvis du vil tegne hundesygeforsikring for en hund, som er mere end 2 år gammel.

Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvordan hundesygeforsikringens police er skruet sammen og hvad den koster. De fleste hundesygeforsikringer dækker mange udgifter til dyrlæge, medicin og dyrlægekonsultation indenfor et maksimumbeløb. Der kan også være en selvrisiko, som gør, at små dyrlægeregninger ligger udenfor hvad du kan få dækket.

Hunde tandskadeforsikring
Hvis din hund brækker tænder, eller på anden måde ved et uheld skader sine tænder, så vil en tandskadeforsikring dække udgifterne. Her er det igen vigtigt at kigge de enkelte policer igennem inden du beslutter dig for et forsikringsselskab.

Hundelivsforsikring
Er du f.eks. opdrætter eller har en meget dyr hund, så kan det måske være en ide at tegne en hundelivsforsikring. Din hundelivsforsikring betaler erstatning, hvis din hund dør eller må aflives som følge af en sygdom eller ulykke.

En hundelivsforsikring betaler aldrig erstatning, hvis din hund skal aflives grundet aggressiv adfærd eller arvelige sygdomme. Læs altid den enkelte police godt igennem, og indhent tilbud fra flere forsikringsselskaber.

Hvis du gerne vil tegne en hundelivsforsikring, så kræver det altid, at din hund kan identificeres ved et tatoveringsnummer eller en microchip.

Dækker din indboforsikring din hund?
Hvis du ligesom langt de fleste danskere har en indboforsikring, så kan du faktisk få indboforsikringen til at dække udgifterne, hvis din hund kommer til skade under et indbrudstyveri eller ved en ildebrand.

Har du nogensinde haft brug for din hundeforsikring, og hvilke har du tegnet?

Billeder har rettigheder reserveret

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler