Artikler

Forside > Artikler > Er det muligt at kombinere ...

13262559_10208986828324893_85587366_o

Bemærk: Dette indlæg er indsendt af en bruger på Dogsuniverse, og er ikke udtryk for redaktionens synspunkter eller holdninger. Vi publicerer gerne dit læserbrev/artikel, hvis vi finder det interessant. Du kan vælge “tilføj artikel” i brugerboksen til højre, når du er logget ind for at sende en artikel til os

Generelt frarådes det at købe hund såfremt man bor i lejlighed, men kan det overhovedet lade sig gøre?

Mit navn er Christian, og jeg har i flere år rigtig gerne ville have hund. Jeg er 23 år, og bor i en 3 værelses lejlighed i
Aarhus C. Jeg er opvokset med hund, og savnede derfor til tider at have en vaps
i huset lige efter jeg var flyttet hjemmefra.

Men som ung i byen har man jo en masse andet om hovedet, og tiden var der ikke til at købe hund – det ville være en løsning både den og jeg ville blive ked af.

Men livet ændres løbende, og da jeg har fundet en rigtig sød kæreste for 3 år siden, som jeg bor sammen med, og sidenhen har startet virksomhed, er der blevet længere imellem byturene og jeg har fået andre prioriteter i mit liv. 

Min kæreste og jeg har i løbet af det sidste års tid stået på spring for at passe mine forældres hund, hvis de havde arrangementer eller ferier de skulle på, og vi har følt det som en utrolig berigelse at have besøg af vores firbenede ven.

Det har givet rigtig mange hyggelige gåture, samt mere overskud til os begge. Efter at have passet mine forældres hund i 2 sammenhængende uger i foråret, besluttede vi os for at vi var både vokse nok, havde overskud og lyst til at købe vores egen hund. Vi har nu haft vores hvalp i snart en måned, og det går forrygende.

Sådan gjorde vi, for at få lejlighed og hvalp til at fungere
Vi har aftalt hvem der gør hvad. Nu er det sådan at min kæreste er et A menneske og jeg selv et B menneske, og da vi naturligt nok ikke har nogen have hvor vi kan lukke hunden ud, kræver det at vi skal ned i gården hvor der er græs hver gang hun skal tisse, luftes eller lign. Derfor har vi aftalt at min kæreste står op med vores hvalp om morgenen, og går en tur med hende, inden hun tager på arbejde.

Når jeg så vågner, kommer hun ned i gården og får lov til at tisse af, inden vi tager i skoven. Da jeg typisk går senere i seng end min kæreste, går jeg ofte en kort tur med vores hvalp inden vi skal i seng, så hun kan få klaret sine ærinder.

Det fungere rigtig godt, og betyder at vores hvalp ikke har haft behov for hvalpegård, avispapir eller lign. men kommer på græs rigtig mange gange om dagen. Det havde været lettere hvis man havde en have, men vi ser det bestemt ikke som noget problem.

Både min kæreste og jeg arbejder i Evermart.dk mit firma, hvilket betyder at vi selv planlægger 100% vores tid i løbet af dagen. Som iværksætter betyder det også at vi bruger ca. 10 timer om dagen på kontoret, hvor hunden kan komme ud og blive luftet da der er udendøres arealer til. Derudover ligger skoven 5 min. fra kontoret, så hun kan blive luftet i frokostpausen. Dette er ikke noget alle har mulighed for, men det er helt klart et plus for os, da det betyder at vores hund har adgang til den friske luft hele dagen.

Jeg har bygget et slags hjemmelavet hunde-toilet der står på vores altan. Helt konkret drejer det sig om en kasse på 30 cm, der er belagt med kunstgræs. Når trangen melder sig går hvalpen hen til døren, og når der bliver åbnet hopper hun op på kassen og tisser i græsset.

Græsset er med dræn, og nedenunder er der en bassin dug der samler tisser, og føre det ned i et afløb som løber ud i nedløbsrøret. Vi tager derefter blot en skål vand og hælder ovenpå stedet hvor der er blevet tisset, for at rense efter. Det fungere ekstremt godt, og hun er glad for den. (se billedet til artiklen hvor den er vist)

At bo i hus er at foretrække
Selvom at vi sagtens kan få det til at lade sig gøre med at bo i lejlighed, og jeg bestemt mener at det blot handler om prioritering for at opfylde hundes behov, så er et hus dog stadig at foretrække, da haven, og området omkring et hus typisk er bedre for en hund end en lejlighed i byen.

Af samme grund, er min kæreste og jeg ved at lede efter et hus, for både hundens og vores egen skyld.

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Mar 2021 >>
mtotfls
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Events

Relaterede artikler