Artikler

Forside > Artikler > Brevkasse: Rottweiler gør udfald mod ...

sana-sofia-hjort-brevkasse

Hunde-adfærdsbehandler Sana Sofia Hjort svarer på spørgsmål i brevkassen her på Dogsuniverse.dk

Spørgsmål
Hej Sofia,

Jeg har en 1 år gammel Rottweiler, som har fået for vane at gøre udfald efter biler og cykler på landevejen. Han gør ikke udfald efter biler eller andet inde i byen. Det er altid kun, når vi går ude i siden på en nærmest øde landevej, og der så engang imellem kommer en bil med høj fart. Det er virkeligt irriterende, da han er meget stærk, når han trækker hen imod bilen eller cyklen. Hvordan skal vi tackle problemet. Det er sikkert opstået fordi, han ikke har været nok i situationen som hvalp, men det kan vi ikke gøre om nu.

Håber du kan hjælpe?
Mvh. Berit

Svar
Hej Berit.

Godt han ikke er ældre, inden du forsøger at få hjælp! Han bliver jo både tungere og stærkere.

At han gør udfald efter biler og cykler, er ikke en artstypisk adfærd for en rottweiler, og derfor kan jeg være i tvivl om, hvad det handler om, når jeg ikke kender mere til problemet, end det du beskriver her. Men… Jeg vil råde dig til at få indlært en adfærd, som han ikke kan udføre samtidig med sine udfald – fx ”plads”.

Øvelsen er for mange en kedelig øvelse, da det umiddelbart handler om at gå med hunden roligt ved siden af sig. Men du kan variere øvelsen med både forskellige gangarter, stillinger og retningsskift. Det, der er helt essentielt, er, at han får øvelsen ind på rygraden, så han nærmest ikke kan lade være, når du beder ham om det. Du kommer ingen vegne med skæld ud og straf – slet ikke med en rottweiler; her er tillid og samarbejde helt afgørende.

En anden øvelse er ”kontakt”, som jeg har beskrevet i et andet svar.

Du kan sagtens gå til træning og få lært disse øvelser, men du skal holde fast i, at straf ikke skal være en del af det. Straf vil lynhurtigt finde aggressionen frem i en rottweiler, og det er ikke hensigtsmæssigt. Det skal siges, at jeg er vild med rottweilere, men netop dét gør også, at jeg ønsker reel viden om dem!

Rigtig god arbejdslyst.
Mange hilsner Sofia

Har du selv et spørgsmål til Sana Sofia Hjort, så email dit spørgsmål til brevkasse@dogsuniverse.com

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Jun 2020 >>
mtotfls
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Events

Relaterede artikler