Artikler

Forside > Artikler > Brevkasse: Min hund vil ikke ...

sana-sofia-hjort-brevkasse

Hunde-adfærdsbehandler Sana Sofia Hjort svarer på spørgsmål i brevkassen her på Dogsuniverse.dk

Spørgsmål

Hej Sana

Jeg har virkelig brug for hjælp! Min hund på 15 mdr vil pludselig ikke gå tur , han vil gerne have snor på goudaen af haven og den første vej , derefter vil han ikke mere. Han virker bange/usikker . Hvordan kan jeg på den bedste måde få gjort ham tryg igen?

Vh Sanne

Svar
Kære Sanne.

Der mangler lidt oplysninger, for at jeg kan svare dig rigtigt grundigt, men jeg kan give dig nogle generelle retningslinier, så kan du se, om de er brugbare for jer.

Hvis en Hund virker bange, så skal vi støtte op om den. Ikke ved at ynke den, men ved at opmuntre og belønne med godbidder (det er vigtigt, at du her bruger mad, fordi mad – eller det at spise – har en stressreducerende effekt) den eller de mindste skridt eller bevægelser i den retning, som du gerne vil have. Det kan være skridt fremad, men det kan også være det at virke mindre bange, som du skal belønne.

Dernæst kan det være godt at skifte ruten ud. Måske har han oplevet noget ubehageligt på den rute I plejer at gå. Det er ikke sikkert, at du har opdaget det ubehagelige, eller måske hvis du gennemgår de sidste måneder, kan du godt huske en episode, men tænkte måske ikke det var særligt alvorligt.

Vores reaktion som hundeejer i en situation der er potentiel farlig eller angstprovokerende for vores hund er meget afgørende, for hundens fremtidige reaktion i lignende situationer. Så husk på for fremtiden altid at udstråle at du har styr på situationerne, også selvom du måske ikke reelt set har det. Det er super vigtigt for hunden at mærke, at hans leder er rolig og har styr på det hele :)

Mange hilsner
Sofia

Har du selv et spørgsmål til Sana Sofia Hjort, så email dit spørgsmål til brevkasse@dogsuniverse.com

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Apr 2021 >>
mtotfls
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Events

Relaterede artikler