Alt andet om hunde

Forside > Artikler > Alt andet om hunde > At rejse med hund til ...

Boy and his Jack Russell dog

Før du rejser afsted på ferie med din hund, er der 3 ting du skal have styr på.

  1. Skal være ID-mærket.
  2. Have et EU selskabsdyrspas.
  3. Være rabiesvaccineret.

Når du skal rejse til udlandet med din hund, er der visse forbehold du skal være opmærksom på. Du skal have lovligt ID-mærket din hund efter de gældende regler om ID-mærkning. Hvis din hund er fra efter d. 3. juli 2011, skal hunden være id-mærket med en mikrochip. De dyr der er før d 3. juli 2011 og som har en letlæselig tatovering, vil efter EU reglerne også være godkendt ID-mærket.

For at hunden skal have lov til at rejse med dens ejer på private rejser, skal en praktiserende dyrelæge udstede et EU selskabsdyrspas (Kæledyrspas). I EU selskabsdyrspasset skal der være oplysninger om: ejeren, id-mærkning, vaccinationer, foto(ikke obligatorisk).

Det er også nødvendigt at give hunden en rabiesvaccination, som beskytter hunden mod sygdomme som hundegalskab. Denne vaccination fås også hos den praktiserende dyrelæge. Denne vaccination skal være foretaget senest 21 dage før du rejser ud af Danmark.

Særlige krav i nogle lande
I nogle lande er der særlige krav om, at hunden skal have en ormekursbehandling mod Rævens Dværgbændelorm. Disse lande er: Finland, Irland, Storbritannien og Norge. Denne ormekur skal være foretaget tidligst 120 timer før og senest 24 timer inden rejsen. Ormekuren skal være dokumenteret i EU selskabspasset.

Selvom Norge ikke er med i EU stiller de samme krav, når man ønsker at tage sin hund med på ferie.

Rejse til land udenfor EU med hund
Reglerne for at have hund med til et land udenfor EU er forskellige og fastsættes af de enkelte lande. Reglerne for de forskellige lande kan være meget forskellige. Hvis du skal finde ud af mere om reglerne angående indførsel af hund til et specifikt land uden for EU anbefaler vi, at du går ind på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor du vil kunne finde de individuelle regler for det land, som du ønsker at rejse til uden for EU.

Kommercielt rejse med hund
Hvis du rejser med din hund med salg for øjet, er der nogle ekstra regler der gælder når du skal indføre en hund i EU land. Hunden skal have et sundhedscertifikat (92/65 EI), som er udarbejdet i TRACES, hvilket er en elektronisk database til registrering af informationer og udarbejdelse af certifikater i forbindelse med samhandel med levende dyr.

Dyret skal også være undersøgt, fundet klinisk rask, og være transportegnet til transport inden 24 timer før afrejse.

OBS: Samme regler gælder for katte

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar

Fællesskab

 

Kalender

<< Mar 2021 >>
mtotfls
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Events

Relaterede artikler